Fredag hadde det nye NRK-programmet «NM i gjemsel» premiere på kanalen. Gjennom seks episoder skal kjendisene Jon Martin Henriksen, Johan Færaas, Magnus Devold, Martin Lilleberg, Davido, Myra, Hedda Skaug, Tamanna Agnihotri, Kari Schibevaag og Heidi Røneid, bruke all sin kløkt for å gjemme seg best mulig – og dermed kjempe om tittelen som «norgesmester i gjemsel».  

Programmet har i forkant av premieren fått en lunken mottakelse i Nettavisen av anmelder Pål Nisja-Wilhelmsen. Han slår fast at det «ikke er morsomt å se folk gjemme seg», og at det nye underholdningsprogrammet er «enda dummere» enn TV 2-programmet «Norges dummeste».

NM i gjemsel har også blitt beskyldt for å være faretruende likt TV 2s utgave av programmet «Ekstrem gjemsel», som går ut på at 15 kjendiser må gjemme seg for programleder Victor Sotberg, og hans programledermakkere Christopher Omdahl og Robin Hofset.

NRKs NM i gjemsel ledes av programleder Live Nelvik med Emil Gukild og Sander «Randulle» Dale, i rollen som kommentatorer. Randulle er også å se i TV 2-versjonen, som deltaker. 

NM i gjemsel produseres av produksjonsselskapet Monster for NRK, og ble sendt på NRK1 og NRK TV fredag. Siden premieren har 460.000 seere fått med seg den første episoden.

- Det er en god start for en helt ny serie. Dette er et konsept vi har stor tro på og vi er strålende fornøyde med jobben Monster har gjort med dette programmet. Utøverne byr på seg selv og det vil komme enda flere underholdende øyeblikk fremover, sier prosjektredaktør i NRK, Gitte Calmeyer til Kampanje om seertallene.

320.000 av seerne fulgte programmet lineært og de resterende 140.000 fikk det med seg fra NRK TV på nett.

- De digitale tallene kommer til å vokse og vi ser at engasjementet for serien er stort i sosiale medier. Vi er fornøyde med at seerne ønsker å bli med på leken og kanskje begynner å leke mer selv, avslutter Calmeyer.

Les mer: Skal kjempe om å bli norgesmester i gjemsel på NRK

Høyt tempo:

Det går fort for seg i den første episoden av NM i gjemsel på NRK. Her programleder og VGTV-profil Jon Martin Henriksen, i aksjon. Foto: Espen Solli / NRK