Hallingdølen ble etablert i 1936 og kjøpt opp av åtte kamerater fra Ål og Hol ti år senere. Dette eierskapet ble etter hvert utvidet til ti aksjonærer, og dagens 47 aksjonærer er i hovedsak etterkommere av disse.

Nå går Polaris Media inn og kjøper 55 prosent av aksjene.

- Hallingdølen har tatt et avgjørende veivalg. Dette er den viktigste dagen i Hallingdølens historie siden kjøpet i 1945/46, sier styreleder Lars Tormodsgard i Hallingdølen i en pressemelding.

- Uavhengighet, lokalt eierskap og sterk lokal forankring har vært viktig for Hallingdølen, men situasjonen i mediebransjen har de siste årene endret seg radikalt. Både med tanke på annonsemarked, teknologi, digital utvikling og samling av eierskap. Å stå alene i dette landskapet er, og ville bli krevende for Hallingdølen, fortsetter han.

Ifølge styrelederen har styret sett et behov for å knytte seg til en større medieaktør og flere alternativer er blitt vurdert.

- Valget falt på Polaris Media. Et valg styret og aksjonærene i Hallingdølen er veldig fornøyd med, sier han.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media er glad for å få Hallingdølen med på laget.

- Vi gleder oss til å få Hallingdølen inn i vårt konsern. Sammen med dyktige ansatte vil vi kunne utvikle mediehuset for fremtiden. Hallingdølen har en stolt historie og har lyktes svært godt som et uavhengig mediehus. Avisa er kjent for journalistikk og leseropplevelser av høy kvalitet, noe antallet mediepriser og prisnominasjoner er et tydelig bevis på, sier han.

Polaris Media og Hallingdølen har allerede et samarbeid som har fungert godt gjennom flere år, påpeker han.

Hallingdølen har fire ganger blitt året til Årets lokalavis og to ganger til Årets europeiske lokalavis. Opplaget er i dag på 11.508 og i 2023 var omsetningen på 48 millioner kroner.

- Hallingdølen blir nå en del av et større fellesskap. Vi trenger et godt og sterkt fagmiljø for å kunne holde tritt med den rivende teknologiske utivklingen. Dette vil gjøre produktet vårt enda bedre og de ansatte vil få muligheten til å utvikle ny kompetanse. Samtidig er det veldig viktig for oss å holde på identiteten vår, som er selve sjelen til Hallingdølen, sier administrerende direktør Ola Stave og ansvarlig redaktør Lillian Holden.