Fredag 23. august fikk publikum bli med kompisene Mikkel Niva og Herman Flesvig på tur i det nye programmet «Oppdrag Europa». Den første episoden ble svært godt mottatt og i løpet av den første helgen hadde 815.000 seere fått med seg duoens tur til Liechtenstein.

Les mer: Over 800.000 har blitt med Mikkel Niva og Herman Flesvig på tur

Siden har Niva og Flesvig løst oppgaver på Færøyene, før turen har gått videre til Litauen, Skottland, Nord-Makedonia og sesongavslutningen som var lagt til Benelux-landene.

- Truffet en nerve
Fredagens episode, som er et foreløpig punktum for programmet, har så langt blitt sett av 577.000 seere. 326.000 så episoden lineært, mens de resterende 251.000 ble med på tur fra NRK TV på nett. Siden premieren har den første episoden passert millionen, og andre episode nærmer seg med sine 944.000 seere så langt.

- Det er skikkelig moro å passere den magiske millionpælen. Det er ekstra stas at den gjør det godt i alle målgrupper. Det kan se ut som om vi har truffet en nerve der både de unge og de godt voksne liker å se disse gutta kløne rundt på tur, sier prosjektleder Mads Tørklep i NRK, til Kampanje.

Programmet ble presentert som en del av NRKs høstmeny, og en del av den nye «gullpakka», som ifølge kanalen er en bred helgepakke for publikum.

- Jeg tror seerne setter pris på den til tider absurde humoren og samtidig det gode vennskapet mellom Herman og Mikkel. Serien er varm, gøyal og lite jålete, legger Tørklep til.

Programlederne selv er beskjedne i svaret sitt om hvilke forventninger de hadde for programmet.

- Hverken jeg eller Herman er vel spesielt glad i å forvente for mye, så vi har heller gått for taktikken: ha det gøy og lage det som inspirerer oss. Sjukt hyggelig at så mange har blitt med oss på tur og tilsynelatende liker det samme som oss, skriver Mikkel Niva i en tekstmelding til Kampanje.

Vurderer å lage en ny sesong
Programmets seks episoder har et seersnitt på 787.000 og i sosiale medier har flere gitt uttrykk for stor begeistring. Gode seertall og tilbakemeldinger gjør at NRK nå er i tenkeboksen om det blir en andre sesong med Niva og Flesvig på oppdrag rundt i Europa.

- Vi skal innrømme at vi så vidt har begynt å snuse på om vi skal lage en ny sesong. Det føles som om seerne ikke får nok, så dette skal vi absolutt vurdere, bekrefter Tørklep til Kampanje.

Om programlederduoen med Niva og Flesvig er klare for en ny sesong - gjenstår å se.

- Det har vært supergøy å reise med Herman. Om det blir mer er litt tidlig å si. Vi må bokstavelig talt lande litt først, skriver Niva.

Programmet har blitt sendt på fredager og er produsert av produksjonsselskapet Nexiko for NRK.