«So Long, Marianne» er en av høstens store dramasatsinger på NRK. Serien er inspirert av kjærlighetsforholdet mellom norske Marianne Ihlen og en av verdens største musikkartister, Leonard Cohen som møttes på den greske øya Hydra på 1960-tallet.

De to første episodene ble sluppet i NRKs strømmetjeneste 21. september og vist på NRK1 dagen etter. Så langt har første episode blitt sett av 366.000 nordmenn.

Det er et godt stykke under fjorårets dramasatsing «Makta», som samlet 450.000 seere på premieren på én dag, og som etter hvert klarte å doble oppslutningen.

Seertallet på «So Long, Marianne» blekner også sammenlignet med NRKs nye dramakomedie «Våre beste år» som nærmet seg 800.000 seere etter like lang tid.

Les mer: Pangåpning for «Våre beste år» på NRK: - Veldig fornøyd

- Stolte av å vise frem
Eksekutiv produsent Ales Ree i NRK mener det er grunn til å smøre seg med tålmodighet.

- «So Long, Marianne» er en fantastisk historie som vi er stolte av å vise frem. Foreløpig har vi sendt fire episoder lineært og det er fortsatt to episoder som skal publiseres i NRK TV. Vi ser at de digitale seertallene vokser for hver dag som går, så vi er spente på hvordan tallene utvikler seg. Vi håper flest mulig vil få med seg denne kvalitetsserien, sier hun.

Første episode har blitt sett av 185.000 lineært og 181.000 «on demand» på NRK TV i løpet av de to siste ukene.

Fjerde episode av «So Long, Marianne» - som ble vist søndag - er foreløpig nådd 246.000 seere. 

Solgt til flere land
«So Long, Marianne» er produsert av Redpoint Productions og er et samarbeid mellom Norge, Hellas og Canada. Serien er blant annet solgt til NRK, SVT i Sverige DR i Danmark, ITV i Storbritannia og NDR i Tyskland.

Redpoint Productions ble startet opp i 2021 av forfatter og musiker Jo Nesbø, manusforfatter og regissør Øystein Karlsen og PR-agent og produsent Niclas Salomonsson.

- Det er noe spesielt med å fortelle en historie som både er personlig og universell, og vi håper at publikum vil finne sin egen forbindelse til den. Det ligger mye følelser, arbeid og dedikasjon bak, så vi håper at publikum blir like berørt som vi har blitt av denne fortellingen, har administrerende direktør i Redpoint Productions, Sandra Dal, tidligere sagt til Kampanje.

Les mer: Nesbø-selskap klar med nytt NRK-drama: - En milepæl

«So Long, Marianne» består av åtte episoder, hver av dem på rundt 45 minutter.

Rollelisten består av en rekke kjente personer, blant annet Alex WolffThea Sofie Loch Næss og Jonas Strand Gravli.

Misfornøyd med digitalutviklingen
NRKs TV-sjef Jan Egil Ådland sa til Kampanje tidligere denne uken at han ikke er fornøyd med den digitale utviklingen til statskanalen.

- Utviklingen for NRK digitalt går ikke fort nokVi klarer ikke akkurat nå å hente inn det lineære fallet. Så skal det sies at vi har mange gode premierer i sikte som jeg håper vil sette fart på bruken av NRK TV, sier han.

Les mer: NRKs TV-sjef misfornøyd med utviklingen: - Går ikke fort nok