Mange norske komikere sysselsettes i dag norske TV-kanaler, men spørsmålet er om komikerne får spille ut repertoaret sitt i de mange nye kjendisdrevne realityseriene.

I et intervju med Kampanje lørdag kunne en av landets mest profilerte komikere Harald Eia fortelle at han er bekymret med tanke på humorens plass på norske TV-skjermer. Eia er kjent fra store NRK-suksesser som «LilleLørdag» og «Åpen Post» på NRK og i dag podkasten «Tore og Haralds podkast.»

- Min lille bekymring er at alle vil ha morsomme folk, men det viser seg at det ikke er så lett å lage humorprogrammer lenger, morsomme folk er inne i andre reality-programmer og bruker sin vittighet der, sa Eia til Kampanje.

Bare på våre to allmennkringkastere denne høsten er komikerne Magnus Devold (37), Live Nelvik (41), Henrik Farley (32), Martin Lepperød (31), Jonis Josef (32) og Lisa Tønne (46) opptatt med programmer som «Brekket» og «NM i gjemsel» på NRK, mens Anders Hoff (48), Veronica Simoné Fjeld (42), Gaute Berg Næss (27), Magan Gallery (29), Håvard Lilleheie (51) og Johanne Lie Massey (23), vært opptatt med «Forræder» og «Vokteren» på TV 2.

- Det er ikke humor
På Kampanjes Media Business-konferanse 30. oktober kommer komikerne Morten Ramm, Else Kåss Furuseth og Gaute Berg Næss for å snakke om humorens plass på TV for tiden, og det er ingen tvil om at norske TV-kanalers appetitt på kjendisdrevet reality-TV legger beslag på mye av programbudsjettene.

- Kanaler og komikere ser ikke på hva som er humor på samme måte. De tenker at når noe er morsomt og underholdende, så er det humor, men for vår, i hvert fall min del, så skal det litt mer enn å samle åtte kjendiser som skal konkurrere i baking eller utdrikkingslagsleker for å kalle det humor, sier Morten Ramm til Kampanje.

Han legger til at han ikke har noe imot underholdningsprogrammene på TV. 

- Nei, jeg har ikke noe imot underholdnings-TV, altså, men det er ikke humor, og ikke akkurat det humorister og komikere pitsjer inn til TV-kanalene når de har en humoridé de vil lage noe på, sier Ramm.

- Skjer andre steder
Til å svare opp komikerne og fortelle om deres humorplaner på Kampanjes mediekonferanse «Media Business» kommer Christina Rezk Resar fra NRK, Rasmus Børja Øyen fra TV 2 og Martin Jøndahl fra VGTV.

I intervjuet med Kampanje kunne Eia fortelle at «det skjer mye gøy for tiden» på den norske humorscenen og at det «yrer og gror frem nye talenter i Humor-Norge».

- Men humoren i dag skjer kanskje litt andre steder enn TV-skjermen for tiden, sier Eia.