Leo Ajkic får utmerkelsen for sitt arbeid med å gå i dialog med mennesker bak fengselsmurene som anses som særlig farlige for samfunnet.  

Hver måned gir Nobels Fredssenter en utmerkelse til noen som har gått i bresjen for god dialog, og for september er det NRK-programleder for dokumentarserien «Leo og de farlige», Leo Ajkic, som mottar utnevnelsen «Månedens dialogstemme». 

Les også: Over 700.000 har blitt med Leo Ajkic bak fengselsmurene 

I serien går Ajkic i dialog med dem som soner i fengsel på ubestemt tid og ser nærmere på hvordan samfunnet håndterer mennesker som har gjort svært alvorlige forbrytelser og kan komme til å gjøre det igjen. 

- Fredsprisvinnerne har vist oss verdien av å lytte til hverandre, stille spørsmål, la alle dele sine erfaringer og å snakke om det som er vanskelig. Nobels Fredssenter har sett at Ajcik praktiserer disse prinsippene når han møter de som soner for svært alvorlig kriminalitet og vil derfor hedre han med Månedens dialogstemme, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

Torsdag 3. oktober overrakte hun diplomet for Månedens dialogstemme til Leo Ajkic på dialogbenken utenfor Nobels Fredssenter.