Ifølge fagbladet Journalisten, klager Ingvild Kjerkol inn TV 2 for Pressens Faglige Utvalg (PFU), på bakgrunn av to artikler som begge handler om den tidligere helse- og omsorgsministerens masteroppgave fra 2021 hvor det ble oppdaget flere tekstlikheter.

Det var i begynnelsen av april i år, at masteroppgaven Kjerkol og medstudenten leverte i 2021, ble vurdert som underkjent for juks ved Nord universitet. Dermed ble begge fratatt mastergraden i helseledelse, etter at nemnda konkluderte med at studentene hadde bedrevet forsettlig juks.

Tekstlikhetene i masteroppgaven ble først avdekket av VG 20. januar i år.

I PFU-klagen reagerer Kjerkol på at TV 2 har skrevet at det er 43 prosent tekstlikhet i oppgaven hennes. Noe hun mener er uriktige opplysninger.

Den tidligere helseministeren reagerer også på at mediehuset har brukt begrepet «plagiat», og at dette ikke har samme betydning som «tekstlikhet».

Journalisten skriver at TV 2, etter å ha vært i kontakt med advokaten til Kjerkol, endret deler av de to artiklene, men at Kjerkol mente at det tok for lang tid.

Hun mener dermed at TV 2 har brutt Vær varsom-plakaten ved fire punkter som dreier seg om opplysningskontroll, saklighet og omtanke, dekning i tittel og ingress, samt snarest mulig retting av feil.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, skriver til Journalisten at hun ikke kommenterer saken nå.

Les mer: Kjerkol refser pressen i avskjedstale: - Skam dere