Tidligere «Farmen»–programleder Gaute Grøtta Grav har skapt overskrifter denne høsten med sin deltagelse i realitykonkurransen «71 grader Nord – Norges tøffeste kjendis». Grav, som til daglig er kommunikasjonssjef i Motvind Norge, har fått mye oppmerksomhet for hvordan han kritiserer andre deltagere og nærmest strutter av selvtillit gjerne på bekostning av de andre deltagerne, Noen av dem som har fått høre det eller latt seg provosere av Grav blant årets deltagere, er Carina Olset Hovda, Tonje Frigstad og Espen Abrahamsen.

Les også: Espen Nakstad, Anna Anka, Bernt Hulsker skal kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis

For ingen som har sett serien, har unngått å få med seg at Grav er den som klarest har uttalt at han var i desidert best form av alle og konstant gikk rundt med «hvilepuls». Denne uken røyk imidlertid Grav ut av konkurransen mye på grunn av egen oppførsel. 

I et portrettintervju med Aftenposten sier Grøtta Grav at han skapte en «71-figur» først og fremst for å «lage god underholdning, tirre janteloven og engasjere seerne.»

- Jeg så ikke på de andre deltagerne som laget mitt, men selve TV-produksjonen. Det er de som har leid meg inn, det er dem jeg har kontrakt med og føler lojalitet til, sier Grav til Aftenposten. 

Om hvor mye penger han fikk for å stille opp i programmet, sier han.

- Jeg får godt betalt. Hvor mye det er snakk om, er konfidensielt. Jeg burde sikkert fakturert dem for mer, med tanke på all PR programmet har fått på grunn av meg, sier Grav. 

Årets sesong av  «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», har vært en av årsakene til at Warner Bros. Discovery har gjort det så bra andelsmessig denne høsten. 

Ansvarlig redaktør i TVNorge og Max i Norge, Magnus Vatn, uttalte før helgen følgende om deltagelsen til Gaute Grøtta Grav.

- Høstens sesong har skapt et enormt engasjement og vi setter stor pris på alle deltakerne vi har med oss denne sesongen, som deler raust av oppturer og nedturer, sa Vatn til NRK.

Denne uka fløy Gaute Grøtta Grav også rett inn på førsteplass på strømmelisten til Spotify i Norge med den nye låten sin «Hvilepuls» og realitydeltageren har også rukket å være med i en reklamekampanje for Go Ahead