De siste årene har Gry Egenes vært metode- og etikkredaktør, samt stedfortredende sjefredaktør i Dagens Næringsliv. Etter at featureredaktør Live Fedog Thorsen gikk til Aschehoug tidligere i år, har Egenes fungert også i den rollen.

Nå slås to redaktørstillinger til én og Egenes blir redaktør for feature, dokumentar og etikk med et spesielt ansvar for å utvikle DNs undersøkende dokumentar-journalistikk.

- Gry har en teft og arbeidskapasitet som aldri slutter å imponere. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta over ledelsen av featureavdelingen i DN, sier sjefredaktør Janne Johannessen i en pressemelding.

Gry Egenes startet i DN i 1989 som finansjournalist og har bygget opp feature- og gravemiljøet i DN. Hun har ledet 20 Skup-vinnende prosjekter og fikk i 2021 Oslo redaktørforenings hederspris.

- Nå samler vi DNs dyktige feature- og dokumentarjournalister i ett miljø. Noen av de store utfordringene i årene som kommer er å utnytte alle de mulighetene KI og digital historiefortelling byr på i denne journalistikken, sier Egenes.