Årets aksjon går til Barnekreftforeningen. Med inntektene fra NRK TV-aksjonen skal Barnekreftforeningen etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet får behandling.

Det er Ida Yasin Andersen og Tarjei Strøm som vil være vertskap for årets TV-aksjonssending. 

TV-aksjonen i NRK regnes som verdens største innsamlingsaksjon målt i forhold til folketallet. Normalt bruker inntil 100 000 bøssebærerne å være i sving, og i år fyller TV-aksjonen 50 år.   

Les også: Anorak henter hjelp fra ungdom til ny kampanje for TV-aksjon

– Det å få lov til å være en liten del av en så stor, viktig, og ikke minst tradisjonsrik sending for andre året på rad, er utrolig stas og nesten helt uvirkelig. Jeg gleder meg veldig til å vise hele Norge den fine TV-sendingen vi har satt sammen de siste månedene, direkte fra ærverdige Grieghallen i Bergen, sier Strøm i en pressemelding.  

Artistene Dagny og Aurora kommer, og seerne får et møte med TV-aksjonens høye beskytter, Dronning Sonja

Også i Trondheim er det store ting på gang. Det blir P3aksjon i år også, og årets programledere er Sindre Reinholdt, Anna Nor Sørensen, Henning Bang og Annika Momrak

Les også: Dette er de nye programlederne i P3morgen: - En stor arv 

Tradisjonen tro går P3aksjonen over 100 timer. Programlederne må gjennom sprø forvandlinger og utfordringer, og får gjester som komiker Nora Svenningsen og Viggo Venn på besøk.

P3aksjonen starter onsdag 16. oktober og slutter søndag 20. oktober. Da overleverer P3 stafettpinnen, og summen de har samla inn, til TV-aksjonen i NRK1-sendinga.