For to dager siden kunne Kampanje fortelle at Norsk Journalistlag og Virke gikk i forhandlinger med mål om å opprette en tariffavtale for ansatte i TV-produksjonsbransjen. Det skal være rundt 150 medlemmer i NJ som jobber i TV-produksjonsbransjen, og partene har mål om å lande en avtale senest i løpet av våren.

- Vi ser at TV-produksjonsbransjen leverer mye til redaktørstyrte medier som NRK og TV 2, men at de har store mangler på både arbeidsvilkår og lønnssystemer. Det er mye å ta i her så dette er fortsatt en bransje som preges mye av cowboyvirksomhet, sa avdelingsleder i NJ, Espen Brynsrud, til Kampanje i forbindelse med forhandlingsoppstart.

Han mener mange i bransjen opplever «et hardkjør på lønn og press på arbeidstider».

Les også: NJ vil ha med TV-produsentene på ny lønnsavtale: - Mye cowboy

De uttalelsene reagerer forhandlingsleder i Virke, Trond Teisberg, på.

- Verken Virke eller TV-produksjonsbransjen kjenner seg igjen i NJs beskrivelse av dem som en «cowboy-bransje», da mange i bransjen har hatt tariffregulering i mange år, skriver han i en e-post til Kampanje.

Teisberg mener deres medlemmer er seriøse aktører.

- Som hver eneste dag jobber for å sikre gode arbeidsvilkår for alle sine ansatte. Dette er et ansvar de tar svært alvorlig. Bakgrunnen for disse forhandlingene mellom Virke og NJ er at Virke har mottatt et krav om opprettelse av tariffavtale i en bransje som i dag delvis er dekket av andre avtaler.   

- Og at vi som parter får muligheten til å finne gode løsninger sammen – på regulering av arbeidsvilkår, både lokalt og sentralt. Virke er i konstruktiv dialog og prosess med både NJ og Filmforbundet, og vi ser frem til å få på plass ansvarlige og bærekraftige rammevilkår for flere ansattgrupper på TV-underholdningsområdet, avslutter han.