Dette minneordet er signert av tidligere Kantar-direktør Are Kværk og tidligere leder av Mediabyråforeningen, Tonje Gjerstad. 

Fagmannen og vennen Helge Holbæk-Hanssen, født 19. september 1951 døde på Peer Gynt Helsehus den 13. september med sine nærmeste rundt seg.  Helge var utdannet cand. mag. ved det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

Vi ble kjent med ham etter at han ble utlånt fra Bergens Tidene til Norske Aviser Landsforening (nå Mediebedriftenes Landsforening, MBL) i 1988 for å arbeide med avisenes opplagstall og dokumentasjon av lesertall. Etter hvert ble Helge fagsjef for medier i MBL og flyttet fra Bergen til Oslo.

Han ble raskt et sentralt medlem av det store faglige og sosiale miljøet knyttet til kommunikasjon, reklame og medier.

Som fagsjef i MBL bidro Helge til å utvikle og forme de norske medieundersøkelsene i over 20 år. Han la vekt på både fornyelse og kontinuitet, noe som var avgjørende for å bevare troverdigheten og relevansen av mediemålingene.

Han arrangerte og ledet NAL/MBLs årlige aviskonferanser for opplag og for annonser. Helge var også ansvarlig for den norske delen av det store opplæringsprogrammet kalt Newspaper Management Program (NMP).

Helge var sentral ikke bare i norsk mediebransje, men etterlot seg også spor i den internasjonale medieforskningen.

Han var aktiv deltaker på EMRO (European Media Research Organisation) i over 20 år. Helge holdt mange foredrag i EMRO, og var i 1997 blant de første som argumenterte for viktigheten av å måle internett og nettaviser, noe som møtte skepsis fra erfarne medieforskere. Hva var i det hele tatt poenget med å måle Internett, var omkvedet? Helge var også president i EMRO i 2010 og 2011, der han ledet og holdt foredrag på konferansene.  

I Mediaforum sammenheng var Helge også svært aktiv både faglig og sosialt og ble i 2002 tildelt Mediaforum Hederspris.  Helge var analytisk, faglig sterk, og konstruktiv, og satte stor pris på engasjerte diskusjoner.

Han var også en lyttende og omsorgsfull person og bidro alltid positivt med sine refleksjoner og sin lune humor. Helge var rettskaffen, «hel ved», raus, ukomplisert, alltid positiv og velvillig.

Han hadde en åpen og liberal innstilling til livet og menneskene.

På vegne av venner i Forstanderskapet, Mediaforum og mediebransjen ellers lyser vi fred over Helges minne.