Det var VG som først delte nyheten om at Viaplay-kunder fra og med i dag kan se fotballstjerner som Cristiano Ronaldo direkte fra Saudi-Arabia.

- Selv om vi sender ligaen, betyr ikke dette at vi automatisk er enige i alt Saudi-Arabia står for politisk eller moralsk, sier sportssjef Kristian Oma, til VG.

Saudi-Arabia har sanket kritikk fra Amnesty og flere menneskerettighetsorganisasjoner. Oma sier videre at de er forberedt på at det kan vekke reaksjoner blant seerne.

- Vi er ikke blinde for noen av de problematiske sidene, men vi regner med at VM i Saudi-Arabia vil bli sendt hos norske kringkastere, på samme måte som for eksempel vi sender Formel 1-løp derfra.

Amnesty oppfordrer medier til å dekke menneskerettslige problemer i Saudi-Arabia.

- På et generelt grunnlag bør mediene være bevisst på at flere staters myndigheter, inkludert de saudiarabiske, investerer i idretten som et ledd av en større politisk strategi som har til hensikt å styrke myndighetenes anseelse og innflytelse, skriver rådgiver Frank Conde Tangberg i en melding til NTB.

Det nye tilskuddet på Viaplay vil ifølge sportssjefen ikke ha utslag på prisen for norske kunder.

De første fotballkampene fra Saudi Pro-ligaen vises allerede fredag kveld, med  det portugisiske stjerneskuddet Cristiano Ronaldo, som spiller for Al-Nassr mot Al Ettifaq.