I et stort VG-intervju forteller programleder Tore Strømøy om hvordan han opplevde bruddet med NRK. Telefonen han fikk fra allmennkringkasteren skal ha kommet bare noen timer før sending.

- Det var uvirkelig. Jeg hadde sett for meg å jobbe i NRK ut arbeidslivet, sier Strømøy til VG.

Han har vært programleder med stor suksess i mange ti år og ledet i mange år TV-suksessen «Tore på sporet» med milliontall på NRK1 på lørdagskvelden. De siste ti årene har han vært på kontrakt med statskanalen. Men bråket rundt «Bamsegutt»-dokumentaren ble begynnelsen på slutten på samarbeidet.

Strømøy sier han stiller opp i VG-intervjuet «først og fremst fordi han vil fortelle sannheten».

- Jeg har fått beskjed om å holde munn. Og jeg har vært lojal. Men nå har jeg ikke noen jobb lenger. Så denne gangen orker jeg ikke å holde kjeft. Jeg har ikke så mye å tape, sier Strømøy til VG.

Les mer: NRK trippelfelt i PFU for «Bamsegutt»-dokumentar: - Klart brudd

Regiondirektør i Midt-Norge, Eivind Undrum Jacobsen, som var den NRK-sjefen som ringte Strømøy med beskjed om at samarbeidet opphørte, svarer til VG at det i statskanalen er et prinsip «om at alle medarbeidere kan uttale seg på egne vegne».

- Vårt fokus da dette sto på, var å ta vare på mennesket Tore Strømøy. Selve evalueringen pekte ikke på ham, men på evalueringen av redaktørleddet i NRK, sier Undrum Jacobsen.

Les også: NRK-sjefen legger frem kriserapport: - Har gitt advarsel