- Årets USA-valg har allerede vist seg å være det villeste og mest uforutsigbare som noen av oss kan huske. Det er bare å feste setebeltet, for ingen vet hva som ligger rundt neste sving, sier Laurie MacGregor, prosjektleder for USA-valget på NRK, i en pressemelding.

Det har nok aldri vært knyttet så stor spenning til en amerikansk valgkamp som den som utspiller seg i USA denne høsten. 

- Vi gleder oss til å ta publikum med oss på denne utrolige berg-og-dalbanen helt frem til amerikanerne har valgt sin neste president, sier MacGregor videre i pressemeldingen. 

Les også: Ny TV-sjef kvitter seg med Gullrekka på NRK: - En helt ny virkelighet 

Direktesendt debatt
NRK kommer til å følge utviklingene i USA tett gjennom hele høsten på alle plattformer.

NRKs utenrikskorrespondenter i USA, Tove Bjørgaas og Anders Tvegård, er selve midtpunktet for dekningen. De er i gang med å besøke ulike delstater og snakke med folk om de temaene de er opptatte av. 

Det er særlig knyttet stor spenning til hvordan presidentkandidatene vil gjøre det i noen få stater – de såkalte vippestatene – som kan avgjøre valget. 

Tirsdag 10. september amerikansk tid – natt til onsdag norsk tid - skal Donald Trump møte Kamala Harris til det som forventes å bli en helt spesiell debatt på ABC News.

Debatten vil sendes direkte på NRKs nettside. 

Les også: NRK satser 250 millioner på drama: - Et veldig viktig virkemiddel

Senere denne høsten er det også planlagt en visepresidentdebatt mellom demokratenes kandidat Tim Walz og republikanernes James David Vance.

24-timers valgsending
Sent på kvelden tirsdag 5. november vil valgresultatene begynne å tikke inn. 

NRK planlegger en 24-timers sammenhengende valgsending fra Dagsrevyen begynner som tirsdag 5. november. 

Da skal Ingerid Stenvold, Petter Oulie-Hauge og Katrine Nybø lede sendingen fra studio på Marienlyst. Med seg har de korrespondentene i USA, reportere i Norge og eksperter i studio.

Les også: Norske TV-produsenter mister sin største kunde – nå slutter han i NRK etter nesten 20 år