På fredag var det duket for premieren av sesong fire med «Forræder». Og som i de tre foregående sesongene ledes programmet av programleder Mads Hansen, som på nytt har samlet 24 deltakere på fasjonable Villa Midtåsen i Sandefjord. Han er svært fornøyd med at over 600.000 seere fikk med seg premieren på TV 2.

- Det er kjempegøy, og jeg tror jeg snakker for alle som lager TV at man ønsker at flest mulig skal se på, så det at premieren setter ny seerrekord er selvfølgelig veldig, veldig hyggelig, sier Hansen, til Kampanje.

Hele 627.000 seere har fått med seg starten på det som ligger an til å bli en intens jakt etter hvem som er lojal – og hvem som er pekt ut som forræder. Hansen kan også forsikre om at det blir noen nye tvister i løpet av sesongen.

- Som vi har gjort tidligere vil noen av forræderne holdes hemmelig for seeren. Da kan folk der hjemme få leke detektiv selv og se om de klarer å gjette hvem forræderen er. Også har mange etterspurt – meg inkludert, at det blir mer håndfaste hint for de lojale om hvem forræderne er. Og derfor vil det komme hint i noen av årets oppdrag som kan peke i den retningen, avslører programlederen.

Programdirektør i TV 2, Trygve Rønningen er svært fornøyd med helgens seertall.

- Dette var en veldig fin start, og det er alltid det vi håper på når vi planlegger for en ny sesong av et program, sier Rønningen til Kampanje.

- Han er superglad for at seerne har startet TV-høsten med TV 2.

- Vi er veldig fornøyde med seertallene som er målt så langt, og mest sannsynlig vil de stige ytterligere. Det er hyggelig at et kjent program gjør det så bra i premieren, men det tror jeg er summen av et godt skrudd program, en sterk cast og god historiefortelling. Gode historier går aldri av moten.

Seertallene gjelder kun for fredag og lørdag på TV 2 og TV 2 Play. Tallene for søndag er forsinket. Det betyr at det reelle seertallet er noe høyere. Forræder produseres av Monster.

Her kan du se premieretallene til «Forræder» etter første helg:

Sesong 1: 423.000
Sesong 2: 407.000 (Kun på TV 2 Play)
Sesong 3: 567.000
Sesong 4: 627.000

Les mer: Forræder vokser med nesten 150.000 seere

I et lengre intervju med Kampanje sier avtroppende eksternsjef i NRK, Petter Wallace, at «Forræder» er det programmet han angrer mest på at han ikke kjøpte.

- Vi takket jo nei til «Forræder». Jeg så ikke hvor bra det var og det er det som er vanskelig i denne jobben, sier han.

Les mer: Norske TV-produsenter mister sin største kunde – nå slutter han i NRK etter nesten 20 år