2024 tegner til å bli et toppår for antall politikere som deltar i ulike realitykonsept på TV. Det viser en opptelling NRK har gjort over de siste ti årene med TV-reality. I løpet av inneværende år vil hele sju politikere ha prøvd seg i realityserier som spenner fra «Norges dummeste» til «Vokteren».

Hittil har det høyeste antallet vært fem, det var i 2022. I tillegg til årets sju har flere politikere vært med på underholdningsprogrammer som «Huskestue» og «Alle mot alle».

- Om de ønsker å oppnå et byks på meningsmålingene, bør de heller tenke ut en politikk som fenger folk, enn å finne på ablegøyer langt utenfor den politiske arenaen, sier redaktør i avisen iTromsø, Egon Holstad.

Medieforsker Gry Cecilie Rustad sier til NRK at «det ville vært helt uhørt for politikere å være med på reality da det først kom på norske skjermer».

De sju som skal være med i en eller annen realityserie i år er Sveinung Rotevatn («Norges dummeste»), Guri Melby («Kokkeskolen»), Simen Velle («Vokteren»), Henrik Asheim og Anette Trettebergstuen (begge i «Påskekrimlekene»), Rauand Ismail («Kompani Lauritzen») og Olaug Bollestad («Sofa»).