TV-høsten er for alvor i gang og flere nye TV-konsepter har nylig hatt premiere. Da NRKs høstmeny ble presentert forrige uke, fortalte TV-sjef Jan Egil Ådland, at NRK går bort fra den legendariske «gullrekka» til fordel for «gullpakka», som omtales som en bred helgepakke for publikum.

I løpet av høsten blir det gjensyn med seersuksesser som «Maskorama» og «Alle mot 1», også er det duket for flere nye programmer, blant annet den nye realityserien «Brekket», dramaseriene «Lykkeland» og «So long, Marianne», samt reiseprogrammet «Oppdrag Europa» med Mikkel Niva og Herman Flesvig.

Sistnevnte hadde premiere fredag 23. august og seertallene tyder på at publikum er reiselystne. Fra premieren og frem til nå har 815.000 fått med seg Niva og Flesvigs reise til Liechtenstein der det blant annet blir lama-trøbbel. I den nyeste episoden der det bys opp til dans og rollespill på Færøyene, har så langt 593.000 seere fått med seg.

- Det er fantastisk moro at over 800.000 har sett første episode til nå. Norge har virkelig falt for Herman og Mikkel og elsker å følge dem på alle de sprø og uforutsigbare eventyrene de havner i, sier Mads Tørklep, prosjektleder i NRK, til Kampanje.

Programmet sendes fredager på NRK1 og er tilgjengelig på NRK TV. Oppdrag Europa produseres av Nexiko for NRK.

Les mer: Ny TV-sjef kvitter seg med gullrekka på NRK: - En helt ny virkelighet