I dokumentarserien «Leo og de farlige» møter programleder Leo Ajkic menneskene bak fengselsmurene som regnes som de aller farligste. Det blir blant annet et møte med Markus som tok livet av en skolekompis i russetiden, Erlend som voldtok to kvinner og Liv Randi som drepte en nabogutt på seks år.

Serien hadde premiere 10. september og ble vist både lineært og på nett samme dag.

I dokumentarseriens første epsiode «Alt var fucked», møter vi forvaringsdømte Hans Marius, som forsøkte å drepe familien sin og planla og torturere og ta livet av vennene sine. Siden premieren har 726.000 sett episoden, enten lineært eller på NRK TV.

- Vi er så glade for at publikum velger denne type innhold. «Leo og de farlige» forteller historier om den tiden vi lever i. Det er et mørkt og vanskelig univers vi inviterer inn i, uten klare svar eller løsninger, men det viser at publikum vil tenke selv og gjøre seg opp en mening, sier Anne Kvadsheim, prosjektredaktør i NRK, til Kampanje.

Seertallet er jevnt fordelt mellom lineær-TV og nett, med henholdsvis 385.000 og 341.000 seere.

«Leo og de farlige» er produsert av November film for NRK.

- En god start
I den nye serien «Her lukter det fesk» blir vi bedre kjent med musiker og fiskeentusiast Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark. Saab har tidligere vunnet «Stjernekamp» og «Maskorama», og var med i kjendisversjonen av «71 grader nord» i fjor.

I «Her lukter det fesk» kombineres fisketur og musikk, og i løpet av sesongen får Saab besøk av artist Ida Maria, Kjartan Lauritzen, Kurt Nilsen, Agnete Saba, Brolier og Moilrock.

Programmet hadde premiere på NRK1 og NRKTV torsdag 12. september og vises hver torsdag de neste fem ukene.

Første episode byr på kveitefiske sammen med Ida Maria, like utenfor programlederens hjemsted, og har blitt sett av 366.000.

- Det er veldig gøy med så gode seertall. Det er en god start. «Her lukter det fesk» er et unikt program, fordi vi både kommer tett på norske artister på nervepirrende fisketurer, og vi viser frem vakker, nordnorsk natur. For hver episode har vi noe spesielt som vi gleder oss til å vise frem videre, sier Eilif Bremer Landsend, som prosjektleder for programmet, til Kampanje.

Størsteparten så premieren lineært. Det utgjorde 284.000 av seertallet.