– Dette er et viktig skritt for NRK på veien mot fremtiden, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, i en pressemelding. 

Kringkastingshuset vil romme publikumsfunksjoner, kultur- og produksjonsfasiliteter og bli mye mer enn et kontorbygg.

Utendørs tilrettelegger planen for over 7000 kvadratmeter grønt tilgjengelig byrom, som skal bidra til å gi et løft til nabolaget. Prosjektet har allerede hatt utstrakt medvirkning fra både nabolag, politikere, velforeninger og bydelsutvalg. Dette vil de også fortsette med fremover.

Les også: Norske TV-produsenter mister sin største kunde – nå slutter han i NRK etter nesten 20 år 

– I tillegg til å bygge et kreativt mediehus i verdensklasse som er tilpasset NRKs behov, er det mye annet som er viktig for oss. Vi ønsker å skape et bygg som er tilpasset nabolaget og som blir et godt sted å jobbe, sier prosjektdirektør for NRKs nye hovedkontor, Tor I. Hoel, i pressemeldingen. 

-Bygget skal gli godt inn i omgivelsene og bli et positivt innslag i nærmiljøet, med god tilgjengelighet for både medarbeidere og besøkende. Vi har også fokus på bærekraft og har ambisjoner om å bli et forbildeprosjekt i FutureBuilt, legger han til. 

Skal utlyse åpen konkurranse for arkitekter
Forslaget inneholder også illustrasjoner av hvordan et nytt hovedkontor kan se ut. Dette er imidlertid ikke en fasit på hvordan det faktisk kommer til å se ut, men viser potensialet som ligger i tomten.

– I oktober skal vi lyse ut åpne konkurranser for å finne entreprenør, rådgivere og arkitekt for prosjektet. Først når disse er på plass, kan vi starte arbeidet med å konkretisere det arkitektoniske og utformingen av bygget, sier Hoel.

Et bygg for fremtidens NRK
NRK har hele tiden være tydelige på at de ikke «flytter for å flytte», men for å sikre at NRK kan løse sitt samfunnsoppdrag på en god måte – også i fremtiden.

– NRK skal levere morgendagens medietilbud, men har bygninger på Marienlyst som ble bygget for å lage radio og TV på 1900-tallet. Det nye hovedkontoret på Normannsløkka vil sette oss i stand til fortsatt å løse oppdraget vårt som en moderne mediebedrift. Med dette planforslaget tar NRK et viktig skritt på veien mot fremtiden, sier Fürst Haugen.

Les også: Ny TV-sjef kvitter seg med Gullrekka på NRK: - En helt ny virkelighet

NRK forventer at det offentlige ettersynet vil starte rundt nyttår, før de deretter vil justere planforslaget basert på de kommentarene som kommer inn og må tas hensyn til.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Plan- og bygningsetaten i Oslo, og ser frem til det videre samarbeidet med dem, sier Hoel.