Som Kampanje tidligere har omtalt, har leder av NRKs Innholdsdivisjon Oslo, Camilla Bjørn, satt i gang en større omorganisering. Ikke bare blir eksternavdelingen flyttet fra Strategi- og mediedivisjonen til Innholdsdivisjonen, flere avdelinger får nytt navn, mens andre legges ned.

- Vår gamle organisering ble satt i en lineær tid hvor markedet og produksjonen i divisjonen var relativt forutsigbar. I dag er endringstempoet høyt og krever noe helt annet av oss. Vi må utvikle organisasjonen slik at vi enda bedre klarer å fornye innholdet vi skaper. Det innebærer å tenke nytt og jobbe på nye måter, sier direktør Camilla Bjørn i en pressemelding på NRK.no.

Satser på humor og underholdning
Noen av de største endringene er at P3- og dramaavdelingene legges ned som egne avdelinger. NRK konsentrer nå kreftene rundt fem innholdsområder, blant dem en ny stor enhet som får arbeidstittelen Humor, ung, fiksjon og underholdning. Den skal ledes av dagens underholdningssjef Charlo Halvorsen.

Målet er å styrke satsingen på humor og underholdning.

- Vi ønsker å ha godt med muskelkraft til denne delen av oppdraget vårt. Her får de som har utbytte av å jobbe tett med hverandre, gjøre nettopp det. Humor, fiksjon og underholdning er dessuten de viktigste sjangrene for unge voksne, så her skal vi være samkjørte og offensive, sier Bjørn.

P3-avdelingen ledes i dag av Ellen Ramstad og Marianne Furevold leder dramaavdelingen. Disse avdelingene opphører som egne enheter.

Super-avdelingen får samtidig det nye navnet Barn og tenåring, og skal fortsatt ledes av Siril Heyerdahl.

Både NRK P3 og NRK Super skal bestå som kanaler og merkevarer ifølge NRK, selv om navnene forsvinner fra organisasjonskartet.

Her er de nye innholdsområdene i den nye organisasjonen:

  1. Barn og tenåringer (Siril Heyerdahl)
  2. Humor, ung, fiksjon og underholdning (Charlo Halvorsen)
  3. Kultur (Ingerid Nordstrand)
  4. Fakta (Egil Sundvor)
  5. Sport (Espen Olsen Langfeldt)

Skal ha egen fiksjonssjef
- Hvor finner dere plass til lederne som ikke lenger har egne enheter?

- Nå har vi en overordnet retning som vi tror på, så skal vi bruke høsten på å detaljere løsningene som gjenstår, blant annet definere hvordan innholdsområdene skal se ut i detalj og hvilke ledere vi skal ha. Deretter blir det en innplasseringsprosess, sier Bjørn til Kampanje.

Hun forteller at fiksjonssjef blir et ledernivå i den nye, store avdelingen som rommer underholdning.

- Fiksjon er en betydelig satsing på NRK.

Dramaredaktøren i NRK har stor tror på omleggingen som ble varslet torsdag,.

- Vår satsing på drama står fast på samme investeringsnivå uavhengig av dette. Nå slår vi sammen drama, P3 og underholdning  i en helt ny innholdsenhet. Dette gjør vi for å samle krefter og kompetanse som skal komme hele NRK til gode, og ikke minst vårt felles publikum, sier dramaredaktør Marianne Furevold-Boland til Kampanje.

- Er det naturlig at du blir fiksjonssjef i den nye avdelingen?

- Nå skal vi inn i en fase hvor vi skal se på roller og funksjoner.  Vi skal ha en fiksjonssjef i ny organisering og nå går vi inn i en detaljeringsprosess. Når det er på plass, kan vi svare på hvem som blir fiksjonssjef.

Hun legger til at hun per i dag er dramaredaktør og at avdelingen jobber videre som før til ny organisering er på plass.

Flytter ansatte
Innholdsdivisjonen Oslo har rundt 1000 ansatte og er med det NRKs største. Omtrent 570 ansatte flyttes nå inn i en egen personallinje. Her skal de både ha tilknytning mot et innholdsområde og samtidig ha mulighet til å jobbe på prosjekter i andre områder.

-  Å få riktig kompetanse på rett prosjekt er avgjørende for innholdskvaliteten. I dag er medarbeidere knyttet opp mot konkrete avdelinger, og det kan være kronglete å få satt sammen team på tvers. Vi ønsker å åpne opp flere muligheter for medarbeiderne og deres kompetanseheving, sier Bjørn.