I forbindelse med en kontroll av TV 2s sendinger fra fotball-EM fant Medietilsynet at kanalen ikke «oppfylte de lovpålagte kravene til merking» i forbindelse med produkplassering.

- Program med produktplassering skal merkes fordi seerne skal få vite mens de ser på at de møtes av markedsføring, slik at de kan forholde seg til den. Dette er viktig informasjon, og kringkastingsloven er tydelig på hvordan tilbyderne av medietjenester skal merke dette, sier avdelingsdirektør i Medietilsynet, Hanne Sekkelsten

Medietilsynets kontroll viste at sendingene hadde merking om produktplassering ved starten av sendingen, men at slik merking manglet etter reklamepauser og i flere tilfeller ved slutten av sendingene. Sekkelsten mener reglene på dette området er krystallklare og gir lite rom for skjønn. 

- Det var en feil og så fort vi ble oppmerksomme på feilen – rettet vi opp med en gang, sier TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til Kampanje.

Han forsikrer om de har tatt tak i rutiner i håp om at en slik feil ikke skal skje igjen.

- Vi kan aldri garantere oss for feil, men vi ønsker ikke å gjøre feil og derfor tar vi tak i dette for at det ikke skal skje igjen, sier Dahl.

Pressesjefen opplyser til Kampanje at bruddet skjedde i forbindelse med reklame for Coca-Cola.

Dette er det andre tilfellet TV 2 har brutt reglene med produksplassering i år, ifølge Medietilsynet. Også under VM i skiskyting i februar oppdaget tilsynet brudd på reglene.

- At Medietilsynet har vært i kontakt med TV 2 om brudd på denne regelen to ganger det siste året medvirker også til at vi reagerer strengere mot kanalen denne gang. Nå gir vi TV 2 sanksjon i form av en advarsel. Slike feil skal ikke skje, og det må vi være tydelige på, sier Sekkelsten.  

Les også:  TV 2 fikk kjeft - nå er Coca-Cola-flaskene flyttet