Fredag forrige uke kunne Kampanje avsløre en rekke punkter fra Høyres nye mediepolitikk som vil presenteres denne uken som en del av partiets utkast til nytt partiprogram for neste stortingsperiode. Nå ønsker Høyre blant annet å subsidiere nyheter for unge mediebrukere og for folk med innvandrerbakgrunn. 

Men de kan likevel ikke love mer penger til norske medier, og ønsker heller å trappe ned pressestøtten til riksdekkende medier til fordel for punktene de vil prioritere. 

Les også: Høyre spikrer ny mediepolitikk – vil gi unge gratis nyheter

- Høyre anerkjenner betydningen av mediene og ser flere av utfordringene mediebransjen står i, men treffer ikke godt nok på tiltakene, mener Randi Øgrey i MBL.

Hun advarer mot å svekke pressestøtten til medier når journalistikken «er under kraftig press»

- Jeg vil særlig advare mot å svekke pressestøtten for noen når journalistikken er under kraftig press. Det er positivt at Høyre deler bransjens ønske om å nå bredere ut, særlig til unge, sier Øgrey til Kampanje før hun fortsetter:

- Vi merker oss at Høyre vil ha plattformnøytrale virkemidler som understøtter innovasjon. Da er det aller viktigste å sørge for at momsfritaket igjen skal gjelde uavhengig av format og plattform. Redaktørstyrte mediers samfunnsoppgave blir stadig blir viktigere, og nå trenger vi politikere som er med og lager løsninger som styrker mediemangfoldet.

Også Norsk Journalistlag og Dag Idar Tryggestad har reagert på at Høyre ikke ønsker å legge mer penger i potten til medienes støtteordninger.