Forrige helg var Mads Hansen på jobb i England i forbindelse med en nytt VGTV-program som kommer på lufta neste år. Gjennom høsten skal Hansen med reisefølge reise rundt i Europa og slå et slag for fotball-, basket og håndballdommere i programmet «Dommerjævel».

- Mange dommere utsettes for så mye tyn og kritikk, og derfor ønsker jeg å gjøre alle dommere en tjeneste. I det nye programmet skal vi reise rundt å dømme kamper så dårlig, at det er helt uunngåelig for spillerne å ikke savne de ekte dommerne, sier Mads Hansen til Kampanje.

I det nye programmet får Hansen følge av en fast meddommer og en gjestedommer i hver episode. Forrige helg var første innspilling og det er tydelig at dømmingen til Hansen & co vekket oppsikt. Torsdag var prestasjonen hans smurt utover en helside i en av Englands største aviser, The Sun.

- Jeg hadde en liten anelse om at det kunne komme noe i engelsk presse, men da jeg først ble kontaktet for noen sitater – trodde jeg det bare var tull, forteller Hansen.

- Tok det med en klype salt
Veien til The Sun begynte først med den tweet fra en av spillerne som ble utsatt for Hansens dømming. @JordLPM skrev på X hva han hadde blitt utsatt for forrige søndag, hvorpå Hansen tweetet at det var han som sto bak. Innlegget fikk fart på seg og ble deretter plukket opp av en engelskmann som tok kontakt med Hansen.

- Jeg ble kontaktet på Instagram av det jeg tror er en freelance journalist som ville ha noen sitater for å pitsje saken inn til engelske medier. Jeg regnet med at det bare var tull, men svarte høflig og tok det med en klype salt ettersom jeg ikke hørte noe mer.

Men noen dager senere tikket det plutselig inn en lenke til helsideoppslaget i The Sun. Seks år etter at han selv la opp som fotballspiller.

- Er dette første gang du er i Engelske aviser?

- Jeg aner ikke om det har vært noe tidligere, men jeg tar en råsjans på at dette er første gang. Det er ikke sånn at jeg svever rundt på en rosa sky av den grunn – men jeg håper at det er en bekreftelse på at programmet vi lager kan bli veldig gøy og skaper litt interesse.

Dette er dog ikke første gang Hansen har gjort innhopp som dommer. Gjennom Spårtsklubben på VGTV har han iført seg dommertrøya i Sverige og delt ut røde og gule kort i fleng.

- Alltid litt frykt for en strak høyre
Kampen Hansen dømte forrige helg var mellom Bow Badgers og Limehouse Tigres i det som kalles for Sunday League – som er amatørlagenes store liga.

- Det er en ganske beryktet liga med en god blanding av amatørlag, kompisgjenger, pub-lag og hooligans. Vi lo mye da vi drodlet og planla programmet, men det er annerledes når man først er der utpå banen med det røde kortet i hånda. Da er det alltid litt frykt for at man får en strak høyre når man flekker opp et rødt kort. Men det var mye bedre stemning enn vi fryktet.

Men etter 20 minutter med dommer-Hansen – var det nok for Sunday League-lagene.

- Lagene var uenige om det meste utpå banen, men de var helt enige da de gikk av banen etter 20 minutter. Da gadd de rett og slett ikke å spille mer, så da blåste vi av.