Torsdag kveld ble fem nye deltakere ønsket velkommen til «Kongen befaler» – som er inne i sin tiende sesong. I kjent stil kastes Aksel Hennie, Erik Solbakken, Tara Lina Shahin, Else Kåss Furuseth og Bjarte Tjøstheim, rett ut for å løse absurde praktiske utfordringer. Programleder Atle Antonsen har nok en gang inntatt kongestolen og har som alltid sin trofaste assistent og håndlanger Olli Wermskog, ved sin side.

Gårsdagens premiere hadde et snitt på 103.000 seere på TVNorge. Warner Bros. Discovery har ikke for vane å dele seertall fra strømmetjenesten Max, så dette innebærer kun lineær seeing. TVNorge opplyser selv at seingen digitalt for «Kongen befaler» økte med 50 prosent fra i fjor.

- Det er helt strålende nyheter at «Kongen befaler» øker seingen digitalt med nærmere 50 prosent sammenlignet med forrige sesong og dermed blir vår beste lokale premiere på Max så langt i høst. Vi vet at programmet er en favoritt både lineært og digitalt, og med en helt ny strømmetjeneste, er klart vi har vært spente på hvordan det ville levere på Max, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn til Kampanje.

I fjor var det 133.000 seere som fikk med seg premieren – også dette var kun lineære tall.

«Kongen befaler» kom for første gang på norske skjermer i 2019, og er den norske utgaven av britiske «Taskmaster», som har gått på britisk TV siden 2015.

- «Kongen befaler» har vært en eventyrlig suksess siden første program gikk på luften i 2019, og det er fryktelig stas at vi nå er i gang med sesong ti. Det er et ordentlig stjernecast Atle og Olli har fått med seg i denne runden og vi gleder oss stort til fortsettelsen, avslutter Vatn.

Les mer: Komiker-bråk etter Kongen befaler-seier: - Det er jo ikke et humorprogram