Berge har siden mars 2020 vært redaktør i NRK Nyheter og hatt ansvaret for titler som Dagsrevyen, Debatten, Dagsnytt 18, Nyhetsmorgen, Debatten, Ytring og Oppdatert. Han går tilbake som journalist etter eget ønske.

Det melder NRK i en pressemelding.

- Jeg vil tilbake i manesjen mens jeg føler at jeg fortsatt har noe der å gjøre. Det har vært fantastiske år som leder for strålende medarbeidere - først som utenrikssjef og de siste årene som redaktør. Men nå gleder jeg meg til å bli ordentlig journalist igjen, sier Berge i meldingen.

Berge har bred bakgrunn som journalist, men har jobbet mest med politikk og utenriksfeltet. Han har blant annet vært korrespondent i Berlin og fungert som kommentator på flere fagområder.

Konstituert nyhetsdirektør i NRK, Marius Tetlie, forteller at Berge har vært «en svært godt likt leder og tydelig redaktør».

- Han har sammen med de dyktige lederne og medarbeiderne sørget for at NRK har levert grundig og viktig journalistikk gjennom noen historiske år med pandemi og kriger, som fortsatt pågår. Nå ser vi frem til at han skal fortsette å bruke sitt kloke, analytiske hode til å lage godt innhold som journalist, sier Tetlie i meldingen.

Berge blir sittende i stillingen som redaktør inntil en erstatter er på plass.