Frida Maria Lundberg var på vei til hytta og kjørte langs Finnskogvegen på fylkesvei 201, da hun ble liggende bak bilen som ble kjørt av produksjonsselskapet Strix, og var midt i «Torpet»-innspilling, skriver VG.

Torpet er en del av TV-programmet «Farmen» på TV 2, og begge programmene produseres av Strix for TV 2.

Lundberg ble mildt sagt sjokkert da hun så at produksjonen filmet fra bilen foran henne der en kameramann satt og filmet med åpen bakluke uten sikring. Til avisen hevder Lundberg at bilen holdt en fart på rundt 60 km/t.

- Jeg synes det var skremmende å se. Føler det ikke er sikkerhetstiltak der i det hele tatt når de opptrer slik. Tenk hvis vedkommende hadde falt bakover og ut i veien, sier Lundberg til VG.

- Dette ser ikke bra ut
Farmen og Torpet spilles inn på Gjedtjernet gård, som ligger i Grue kommune i Kongsvingerregionen.

TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl bekrefter til VG at opptaket ble gjort i forbindelse med Torpet.

- Dette ser ikke bra ut.

Dahl legger til at de ser alvorlig på hendelse og at de har vært i kontakt med produksjonsselskapet, og at dette er brudd på alle gjeldende HMS-rutiner.

- Åpenbare feil som aldri skulle skjedd
Daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, innrømmer til VG at det ble gjort et dårlig valg. Han opplyser også at det var planlagt å gjøre et opptak langs fylkesvei 201, og at veien var stengt for gjennomkjøring den aktuelle dagen.

- Dessverre ble opptakene forsinket, og feil beslutninger hos vårt produksjonsråd førte til at opptakene på veien fortsatt pågikk en stund etter at veien ble åpnet for trafikk. Dette er åpenbare feil som aldri skulle skjedd.

Bilen som ble kjørt var heller ikke var EU-godkjent, ifølge VG.