Programredaktør for eksternt innhold i NRK, Petter Wallace, går av med pensjon ved årsskiftet. Samtidig som prosessen med å finne hans etterfølger går sin gang, kunngjør NRK at de flytter avdelingen fra Strategi- og mediedivisjonen til Innholdsdivisjonen Oslo i NRK.

Kampanje har vært i kontakt med Petter Wallace som bekrefter at han gir seg som leder av eksternavdelingen i NRK ved nyttår. 

- Petter Wallace har gjort en enestående innsats i NRK. Med sin teft for godt innhold og unike samarbeidsevner har han i en årrekke bidratt til å skape den beste innholdspakken til det norske publikum, skriver kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i en kommentar til Kampanje.

Går bredt ut
Det er Camilla Bjørn som leder Innholdsdivisjonen Oslo, mens Jørgen Heid leder Strategi- og mediedivisjonen.

- Vi ønsker å styrke vårt arbeid med eksternt innhold og samler derfor ansvaret for eksternproduksjoner i Innholdsdivisjonen Oslo, som jeg leder. I dag deler Innholdsdivisjonen og Strategi- og mediedivisjonen på ansvaret, så det har vært todelt, og nå samler vi det. Vi tror det vil gagne NRKs tilbud ut til publikum, men også sikre at NRK er en attraktiv og foretrukket samarbeidspartner for eksternbransjen. Det er viktig for oss, sier Bjørn til Kampanje.

Bjørn vil lede prosessen med å finne etterfølgeren til Wallace sammen med Jørgen Heid. Organisasjonsendringene iverksettes fra årsskiftet.

- Ny eksternsjef er forhåpentligvis på plass fra årsskiftet og vil være med å forme videreutviklingen av området, sier Bjørn.

- Hvordan går dere frem for å finne en ny eksternsjef?

- Vi kommer til å gå bredt ut. Dette er en viktig rolle for NRK, så jeg håper på mange motiverte søkere.

- Ambisjonene styrker seg
- Er det noe som har endret seg i NRK eller ute i markedet som gjør at denne omorganiseringen er nødvendig?

- Ambisjonene våre styrker seg i møte med krevende konkurranse. Vi ønsker å fremstå som en mer samlet virksomhet og tydeliggjøre kontaktpunktet til NRK. Kampen om tid og oppmerksomhet er tøff. For å levere på oppdraget er vi avhengig av at eksterne partnere ønsker å komme til oss med det beste innholdet.

- Kommer hele avdelingen til å bli med over eller innebærer endringen en nedbemanning?

- Dette er ikke et effektiviseringsprosjekt. Vi bruker høsten til å detaljere overføringen og vil sørge for at det er informere godt underveis, særlig til eksterne samarbeidspartnere. Utover dette er det «business as usual».

Les også: Camilla Bjørn skal få opp farta i NRK: - Konkurrentene snur seg raskt