Tirsdag ble løpetrener Gjert Ingebrigtsen intervjuet av programleder Tore Strømøy i radioprogrammet «Ferievikarene» på NRK P1+ før 1500-meterfinalen i OL.

I intervjuet dreier samtalen seg etter hvert bort fra det sportslige. Blant annet spør Strømøy om hvordan det går med Ingebrigtsen med tanke på at det har vært «mye styr» rundt ham. Han spør også om forholdet mellom løpetreneren og sønnen Jakob Asserson Ingebrigtsen uten at tiltalen som ble tatt ut mot Gjert Ingebrigtsen i april for vold mot ett av de andre seks barna hans blir nevnt.

- Det et er jo sånt man spør om
Gjert Ingebrigtsen ble etterforsket for vold mot de andre barna, men disse ble henlagt. I juli ble det kjent at politiet skal vurdere Jakob Asserson Ingebrigtsens sak på nytt, mens henleggelsen av de øvrige sakene ble opprettholdt.

Til VG sier Strømøy at han og Ingebrigtsen på forhånd var blitt enige om å ikke snakke om tiltalen, men avkreftet at Ingebrigtsen hadde satt dette som premiss for intervjuet. Strømøy sier samtidig at han ikke ville gjort noe annerledes om han skulle gjort intervjuet på nytt.

- Det var interessant å høre hva slags følelser han hadde før 1500-meteren. Han hadde jo tross alt trent sønnen sin fram til OL-gull sist, og så trener han Narve nå, så det var litt artig å høre. Ja, det er jo sånt man spør om, sier Strømøy til VG.

- Kunne valgt andre ord eller vært tydeligere
- Sånn som jeg har forstått redaksjonen var det ikke planen at intervjuet skulle bevege seg bort fra det sportslige, opplyser fungerende radiosjef og kanalsjef for P1+ Bjørn Tore Grøtte til NTB.

Han forteller at redaksjonen på forhånd gjorde etiske vurderinger rundt belastningen omtale av straffesaken kunne ha for de andre som er involvert. På bakgrunn av dette hadde de besluttet at straffesaken ikke skulle være tema, men intervjuet tok en annen retning enn det som var tenkt.

- Om man skulle begitt seg ut på å omtale en alvorlig straffesak måtte man gitt kontekst og bakgrunn. Dette var ikke gjort fordi det ikke var planen å snakke om det.

Grøtte forteller at redaksjonen vil ha flere diskusjoner om sendingen i etterkant og ønsker å lære av dette. Han tror på at Strømøys intensjon ikke var å snakke om straffesaken, men mener at han kunne ordlagt seg annerledes i og med at flere har tolket spørsmålene i den retning.

- Han kunne valgt andre ord eller vært tydeligere, avslutter Grøtte.

NTB har vært i kontakt med Jakob Asserson Ingebrigtsens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen. Hun vil ikke kommentere saken.