Kongehusets medlemmer kommer ikke til å la seg avbilde av medier som har fått eksklusiv tilgang til prinsessebryllupet, når pressen for øvrig ikke har tilgang. Det bekrefter kommunikasjonssjef ved Slottet Guri Varpe til NRK.

-  Vi er kjent med at det er gitt eksklusive rettigheter til to medier for dekningen av bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, skriver Varpe i en e-post til NRK.

- Kongehusets medlemmer har reservert seg fra å bli tatt bilde av og bli filmet av disse to mediene, i de tilfellene der pressen for øvrig ikke har tilgang, fortsetter Varpe.

Tidligere i dag ble det kjent at det britiske kjendismagasinet Hello! har sikret seg bilderettighetene til bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. I tillegg skal også Netflix ha sikret seg TV-rettighetene i forbindelse med bryllupet.

Flere medietopper har reagert på håndtering av norske medier i forbindelse med bryllupet og både generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening og sjefredaktør Ulf André Andersen i Se og Hør har uttrykt sin misnøye til Kampanje.

- Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål og det fremstår fortsatt som et komplett kaos, sa Andersen til Kampanje tidligere i dag.

Les også: Pressetopp kritisk til Märtha-avtale: - Bryter med en lang tradisjon