Onsdag presenterte Viaplay TV-menyen for høsten. Blant flere kjente realitykonsepter, ble det også presentert noen nykommere. Én realityserie, som blir sendt for første gang i Norge til høsten, er gjette-realityen «Hvem dater hvem?».

-Det blir sendt for først gang noensinne. Det er nyoppfunnet krutt, sier programleder, Yasmin Mehmood til Kampanje.

Hun forklarer at realityserien handler om at det i hver episode sjekker inn fem kjærestepar i et sommerhus i Tønsberg. Oppgaven til deltakerne er å finne ut hvem som dater hvem, og samtidig skjule hvem de er sammen med.

- Det er mye strategi. Det er folk som kler seg ut, folk som snakker svensk istedenfor norsk og en person valgte til og med å gå for en Los Angeles-stil og prate engelsk, så det er mye. Og i tillegg er det folk som ikke klarer å opprettholde fasaden, så det er gøy å se på, sier Mehmood.

Debuterte på TV i år
Mehmood har i en årrekke vært å høre på radioen i programmet P5-lunsjen, hvor hun begynte i 2021 etter et opphold i NRK P3. Hun understreker overfor Kampanje at hun fortsatt er radiovert, og at hun debuterte på TV-skjermen først i år - da som deltar i realitykonsepter.

- Jeg var med på Camp Kulinaris og Alle mot Alle som gikk på vinteren i år. Nå skal jeg være med på Eventyrlig Camping som kommer til høsten, og også lede Hvem dater hvem, sier Mehmood.

- Alt dette har du gjort i debutåret på TV?

- Ja, fire programmer. Herregud det er sjukt, fortsetter hun lattermildt.

Fikk råd av «storesøster»
At hun nå får sin ilddåp som programleder for konsept som aldri tidligere har gått på TV, tror Mehmood kan være en fordel.

- Jeg synes det er deilig å ikke ha noen sko å fylle, at jeg på en måte slipper det, sier Mehmood som «ikke rakk» å grue seg noe særlig til selve debuten.

- Jeg spilte inn Eventyrlig Camping rett før vi begynte å spille inn Hvem dater hvem. Jeg hadde siste dag på «campen» dagen før jeg dro til Tønsberg, så jeg rakk ikke tenke noe særlig på det.

- Hvordan var det å lede noe på TV, kontra radio?

- Det var veldig kult. Det er noe helt annet enn radio. Det er litt rart å måtte vende av meg «radioting». På TV må jeg ta det mer rolig, fokusere på hvordan man ser ut når snakker også videre. Jeg måtte roe meg litt ned, sier hun.

- Hvordan forberedte du deg på dette?

- Jeg visste ikke hva jeg gikk inn i, så jeg møtte Sarah Natahsa Melbye. Vi satte oss ned og hun ga meg sine beste programledertips. Hun er stødig som en storesøster. Hun ga meg masse gode tips, så jeg har lave skuldre nå. Når jeg blir stressa, tenker jeg på henne.

Ikke «sex-TV»
Når det kommer til selve programkonseptet har Mehmood troen på at det kan bli suksess.

- Jeg tror folk vil elske det. Man må finne ut av ting selv, og ingenting blir servert på et sølvfat. Det er vanlig folk, som folk der hjemme kan kjenne seg igjen i. Det er strategi, kommunikasjon og ikke «sex-TV», sier hun.

Hun forteller at det rant inn med søknader til den første sesongen, og hun tror det vil komme enda flere dersom en ny sesong skulle være på trappene.

- Jeg tror folk vil digge det, og at par vil tenke at «dette vil vi være med på», som selv kommer med en anbefaling for hvordan serien burde ses.

- Jeg vil anbefale å se dette med familie og venner, slik at man kan diskutere. Det er det morsomste. Underveis i klippingen har jeg sagt at jeg ikke ville vite hvem som er i par, slik at jeg også kunne være med på gjetteleken, og ikke få vite noe før «avsløringsseremonien, sier Mehmood.

- En risiko vi må ta
Anine Johansen, programdirektør i Viaplay, tror folk vil elske den nye serien, men innrømmer at det alltid ligger en risiko i å lage noe som aldri før har blitt testet på skjermen.

- Hvordan har det vært å gå i gang med noe som er splitter nytt?

- Det har vært veldig spennende, men vi skjønte at det her «har noe», sier Johansen

- Men hvordan er det å gå i gang med noe man egentlig ikke vet hvordan vil slå an?

- Det er klart at det er en risiko, men jeg tenker at den situasjonen og den tiden vi er i nå, så er det de risikoene vi må ta.

Hun er imidlertid optimistisk på både serien, og Mehmood sine vegner.

- Yasmin er helt nydelig. Hun er kjempedyktig og et talent som vi er glade for at er hos oss, sier Johansen.