Tidligere har TVNorge, TV 2 og TV3 presentert høsten på sine representative kanaler og strømmetjenester. Alle tre kanalene kunne vise til tjukt med realityserier, og da NRK gikk i gang med sin lansering torsdag ville ikke de være noe dårligere.

I en helt fersk konkurransedrevet reality skal Jonis Josef, Martin Lepperød og Henrik Farley «rane» Norges bank. For å få til dette må de finne den perfekte gjengen. Gjengen finner de ved at yi kjendisdeltakere skal bli til tre ranere, som deretter går til finalen i realityserien «Brekket». Serien har premiere på NRK TV 1. november.

Les også: NRK vil satse på mer reality-TV: - Vi må skjerpe oss

Fortsatt tung dramasatsing
NRK kunne også presentere en helt ny dramaserie, Exit-regissert av Øystein Karlsen. Serien «So Long, Marianne» har premiere på strømmetjenesten NRK TV den 21. september og vil også bli diskutert i podkasten «Seriesnakk».

Også en tredje og siste sesong av dramaserien «Lykkeland» skal på denne høsten. I den siste sesongen av serien hvor blant annet Pia Tjelta har en av hovedrollene, dukker også Herman Flesvig opp. Ifølge NRK har han en «ny, stor rolle» i den siste sesongen.

Seltzer tilbake i USA og animasjonsserie
I opptakten til et nytt presidentvalg i USA, går NRK på lufta med en ny sesong av Thomas Seltzers serie «UXA». Gjennom denne og de tidligere sesongene har han prøvd å forstå hva Amerika betyr for folk, og hva det betyr for han selv.

Den tredje sesongen av UXA avslutter Seltzer sin Amerika-triologi. Sesongen har for øvrig premiere tirsdag 24. september.

I tillegg til dokumentarserier, reality og drama presenterte NRK en animasjonsserie av humorprofilene Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert. Serien har fått navnet Hellerudsvingen og har premiere på NRK 17. oktober.

Skåber-comeback
Tidligere i år ble det kjent at komiker Linn Skåber følger opp de to første sesongene av mocumentaren «Hjerte til hjerte» hvor Skåber spiller seg selv.

NRK blåser også liv i serien «Dama til» hvor Annika Momrak skal date seks kjente norske profiler. NRK presenterte også blant annet oppussingsprogrammene «Drømmerommet», «Mancave», humorkonseptene «NM i gjemsel» og «Vettskremt», ungdomsserien «Oro Jaska», dyreprogrammene «Valpedrømmen» og «Dyredilla», samt Anne Lindoms nye turprogram «Uteliv».