For litt siden lanserte NRK den nye podkasten «Leseklubben». I podkasten inviterer profiler som eksempelvis Henrik Fladseth og Live Nelvik publikum til å bli med på å lese bok sammen.

Podkasten har premiere i dag, tirsdag, og boken de skal lese er «1984» av George Orwell. For å tilrettelegge for publikum har NRK inngått samarbeid med bokforlaget Gyldendal.

Avtalen går ut på at den aktuelle boken i «Leseklubben» blir tilgjengelig gratis på NRK Radio-appen i åtte uker som lydbok.

- Når NRK inviterer til samarbeid om et superspennende podkastkonsept og inviterer hele det norske folk til å lese sammen, er vi selvfølgelig med. Vi har stor tro på Leseklubben og menneskene som skal delta fra NRKs side. Vi tror at dette kan skape leselyst for voksne, og håper mange slutter seg til, sier Ingeborg Volan, direktør Gyldendal litteratur.

Det er NRK Kultur som står bak podkasten, og kulturredaktør Ingerid Nordstrand, er godt fornøyd med å kunne tilby lydbok i NRK Radio for første gang i historien.

- Med Leseklubben vil vi få flere til å lese, intet mindre. NRKs mål er å styrke og utvikle demokratiet, da er det viktig å inspirere flere til å lese mer skjønnlitteratur. Leser vi bøker blir vi klokere og forstår mer, sier hun og fortsetter:

- Vi vet at flere og flere, og særlig unge, velger lydbok fremfor papirbok. Det er viktig at NRK treffer publikum der de er og følger med på deres nye, digitale vaner. Derfor har vi innledet et samarbeide med Gyldendal og kjøpt rettigheten til å publisere lydboken i forbindelse med denne podkasten.