Innlegget ble først publisert på LinkedIn. Innlegget er gjengitt med tillatelse fra artikkelforfatter.

Nettavisens kongehusekspert Tove Taalesen kommer på TV 2 med en klar oppfordring til kronprinsesse Mette-Marit om å stille til intervju – sammen med Marius – for å bringe klarhet i hva som har skjedd.

- Det ville ha vært naturlig fra et PR-perspektiv at Mette-Marit og Marius stiller opp til et intervju og snakker om hva som har skjedd – og hvorfor, sier Taalesen.

I mitt hode er det nettopp PR-perspektivet som gjør at det felles intervjuet det oppfordres til her vil være uklokt.

I denne situasjonen, i skjæringspunktet mellom det offentlige og private, handler det om å bevare en strategisk distanse mellom institusjonen og saken. 

Et felles intervju ville dra institusjonen rett inn i midten av en sak den per i dag «bare» er assosiert med.

Sjansen er stor for at ulike uttalelser i et felles intervju – etter modell av intervjuet i 2001, som det henvises til – vil føre til mindre kontroll over narrativet, i stedet for det motsatte.

Kronprins Haakon sier under Paris-OL at det er en alvorlig sak når politiet er involverte, at det ikke blir riktig å gå inn i detaljer, og ikke minst – at de er opptatt av at alle parter i saken blir godt ivaretatt.

På det nåværende tidspunkt står disse kommentarene seg godt nok.

Ser vi bort fra PR-perspektivet, er det samtidig lett å slutte seg til ønsket om at alle parters ve og vel blir ivaretatt i denne saken.