Den nye konkurransedrevne realityen har fått navnet «Boksen» og skal sendes på både strømmetjenesten TV 2 Play og på hovedkanalen TV 2 Direkte.

«Boksen» går ut på at 12 kjente profiler plasseres i hver sin boks. De vet ikke hvor de skal, eller hvilke utfordringer de står overfor. Når dørene til boksene åpnes, må de selv forstå hva og hvordan de skal løse oppgavene.

Les også: Reality-tung høst på TV 2 - her er høydepunktene

Programmet skal ledes av Mads Hansen, som også er programleder for «Forræder» på samme kanal.

- Det har vært en fryd å jobbe med dette. «Boksen» er rett og slett et utrolig fascinerende konsept. Når deltakerne går inn i boksen aner de ikke hvor de befinner seg når de går ut av den – eller hva de skal gjøre. Alt de vet er at så fort dørene åpnes er konkurransen i gang. Jeg drister meg til følgende påstand – dette er noe man aldri har sett lignende på norsk TV, sier Hansen.

Serien består av ti episoder, og kjendisene skal gjennom til sammen 30 oppgaver. Mot slutten av hver episode er det duket for en duell hvor to av deltakerne kjemper om å få bli med videre. Den som har mestret flest utfordringer gjennom serier, står igjen som vinner.

Det er produksjonsselskapet Seefood TV som står bak konseptet og produksjonen. Selskapet står bak blant annet «Kompani Lauritzen», «Evig Singel» og Parterapi».

Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, er trygg på at også «Boksen» vil bli en suksess.

- «Boksen» er et helt nytt og originalt realityformat av høy kvalitet. Det er stor variasjon i utfordringene deltakerne må løse, som skaper både spenning, komikk og spektakulære TV-bilder. I tillegg har vi fått med oss 12 kjente deltakere vi tror vil treffe et bredt publikum – og som seerne her blir kjent med på en helt ny måte.

Disse profilene skal delta i første sesong av Boksen:

Ida Fladen - Programleder

Ola Svenneby - Politiker

Gro Hammerseng-Edin - Tidligere håndballspiller

Espen Fiveland - Programleder

Emma Ellingsen - Influenser og modell

Abdulhakim «Hkeem» Hassane - Artist

Liv Grete Skjelbreid - Tidligere skiskytter

Trygve Bennetsen - Influenser

Katarina Flatland - Programleder og lege

Emil Meek - Tidligere MMA-utøver

Mathilde Storm - Skuespiller

Thomas Thrap/Mr. Pimp-Loition - Artist