Saken oppdateres.

Onsdag under Arendalsuka samlet bladet Kapital noen av landets mektigste kvinner fra politikk, organisasjonsliv og næringsliv til kåringen «Norges 100 mektigste kvinner» og i kategorien for medier var det toppsjefen i Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum, som stakk av med seieren.

- Det er en stor og vrien oppgave som jeg går løs på med entusiasme og respekt, sier Løken Stavrum til Kapital. 

- Føler du deg mektig? 

- Nei, jeg gjør ikke det, sier hun til økonomibladet. 

For Tinus-sjefen leder i dag stiftelsen som eier Norges største mediekonsern Schibsted der hun også er styreleder etter et gigantisk nedsalg i det internasjonale rubrikkonsernet Adevinta der Schibsted var en stor eier og der Tinius til slutt kjøpte ut mediedelen av Schibsted-konsernet.  

- Med over 30 år i bransjen har Løken Stavrum hatt en rekke ulike roller, fra redaktør til generalsekretær i Norsk Presseforbund. Tidligere i år kjøpte Stiftelsen Tinius ut mediedelen av Schibsted, og inn som styreleder kom Løken Stavrum som fra før er daglig leder i Stiftelsen Tinius, styremedlem i stiftelsen og styremedlem i Faktisk.no, heter det i begrunnelsen. 

Løken Stavrum vant mediekategorien foran mektige mediekvinner som NRK-sjefen Vibeke Fürst Haugen og Schibsted-sjefen Siv Juvik Tveitnes.  

Selv om Løken Stavrum var mediebransjens mektigste kvinne holdt ikke det til mer enn en 29. plass på totallisten.

For totalt så kåret bladet Kapital vinnere i åtte kategorier og den som tronet helt på toppen var arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. foran sentralbanksjefen Ida Wolden Bache og LO-toppen Peggy Hessen Følsvik

Se video der Tinius-toppen får prisen for å være mediebransjens mektigste kvinne.