2023-tallene til forlagsvirksomheten til milliardær og avisinvestor, Trygve Hegnar, foreligger og de viser at Hegnar Media gikk med et driftsunderskudd på rett under ti millioner kroner i fjor. 

Omsetningen falt med rundt ni millioner kroner og endte på 323,8 millioner kroner. Resultatet før skatt ender på minus 5,3 millioner kroner.

- Litt for høye kostnader og litt for lave inntekter Det går den riktige veien med abonnement, og vi har gode inntekter fra den publisistiske delen, oppsummerer Trygve Hegnar til sin egen avis, Finansavisen.

Finansavisen er for øvrig ett av selskapene under Hegnar Media, som også består av finanstidsskriftet Kapital, Interiørmagasinet og Hegnar Bokforlag. Konsernet har samtidig en god del penger på bok med en egenkapital på 78,3 millioner kroner.

- Til tross for svake tider i media de siste år har selskapet valgt å holde kvalitet og antall personer på uendret nivå. Resultatet viser at arbeid med redesign og ny nettsatsing for Kapital og til ny teknologisk plattform for Finansavisen.no har gitt meget god effekt, heter det i årsrapporten. 

Selskapet hadde i 2023 168 ansatte, hvorav ti var deltid. Ifølge årsrapporten hadde Hegnar Media rett over 130 millioner kroner i kostnader til trykking og andre direkte kostnader, en nedgang fra året før.

Selv om inntektene og lønnsomheten faller for Hegnar Media, kan søsterselskapet, ABC Startsiden, vise til et overskudd på 21 millioner kroner i 2023. Hegnar Medias eierselskap, Periscopus, hadde et overskudd på 122 millioner kroner i 2023. 

Her kan du se regnskapstallene til Hegnar Media for 2023. Alle tall i MNOK.

Hegnar Media 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 323,8 332,9 - 2,7
Driftsresultat - 9,9 5,7  
Resultat før skatt - 5,3 8,1