Navn: Frida Marie Grande 

Alder: 32

Stilling: Rådgiver og influencer i eget firma

Aktuell: Blant annet kjent for Instagram-kontoen @frida.tegner, og ble kåret til Årets influencer under Vixen Awards

- Hvor går årets ferie?

- Jeg har vært en uke i San Remo i Italia. Det kan anbefales. Koselig by med fine strender og mye god mat. Gåavstand til alt. Ellers skal jeg ta det rolig i Oslo. Jeg driver med forberedelse av leilighetssalg. 

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Det kan jeg vel ikke påstå, men jeg er glad i is! De siste par årene har jeg begynt å sette stor pris på en skikkelig god pistasjis. 

- Hvordan har livet ditt forandret seg etter at du ble kåret til årets influencer? Merker du noen forskjell?

- Jeg har ikke merket noen stor forskjell. Livet mitt har i det siste har vært mer preget av sykdom enn glam, dessverre. Men jeg er veldig glad for at jeg har fått en posisjon hvor jeg kan bidra til å sette søkelys på kvinnehelse og sykdommer vi kan altfor lite om, som rammer både meg og andre.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Jeg blir nok i likhet med de fleste andre påvirket av reklame uten at jeg legger merke til det. Men det siste jeg kan huske at jeg ble påvirket til å kjøpe er en foundation (sminke) jeg så på TikTok. Om det var reklame eller organisk innhold er jeg ikke sikker på. Det var i hvert fall laget på en måte som virket genuint – og da går jeg rett på.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er litt i overkant eller? Men akkurat dette er ikke min kampsak, kjenner jeg.

- Hvilken app på telefonen tilbringer du mest tid på og hvorfor?

- Det varierer, men TikTok stikker seg ofte ut som en gigantisk tidstyv. Algoritmene er rett og slett altfor bra. Men jeg har blitt mer og mer bevisst på at TikTok, og andre sosiale medier for så vidt, ofte er en flukt fra virkeligheten. Jeg scroller når jeg ikke vil deale med ubehagelige tanker og følelser, eller ting jeg må få gjort. Så jeg prøver å være bevisst – selv om jeg ofte faller utpå.

- Hva var bedre før?

- Jeg er veldig glad i mobilen min og alt jeg kan gjøre på den, men jeg tenker også at den ødelegger mye for oss mennesker. Vi har fått et elendig oppmerksomhetsspenn og vi forventer å bli underholdt til enhver tid. Jeg tror det er enormt usunt både for hver enkelt av oss, og for relasjonene vi har til andre mennesker. Så svaret må være fraværet av digitale dopamindingser – det var bedre før.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja, det tror jeg absolutt at vi trenger, men hvor grensen bør settes vet jeg ikke. Jeg er bare enormt takknemlig for at jeg slapp en barne- og ungdomstid med Snapchat og andre apper selv. MSN og webkamera var ille nok. En av grunnene til at jeg er usikker på om jeg vil ha barn, er at jeg ikke vet hvordan jeg skulle beskyttet dem fra all dritten de kan komme til å oppleve gjennom telefonene sine. Jeg får frysninger bare av å tenke på det.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Spør du meg, så spør jeg deg.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Er det noe jeg har lært meg, så er det å ikke forvente at noe i livet skal være «perfekt». Men en deilig og avslappende feriedag for meg innebærer at jeg er i en god og frisk fase av menstruasjonssyklusen (fordi jeg har PMDD) og at jeg tilbringer tid med mennesker jeg er glad i. Eller at jeg er helt alene og gjør ingenting – jeg er veldig glad i det også! Så lenge jeg ikke er slått ut av sykdommen min, så er jeg egentlig veldig fornøyd.