Onsdag denne uken har kronprisesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, som er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk, kommentert den siste ukens opplysninger og mange medieoppslag om hva som skal ha skjedd i en leilighet på Frogner natt til søndag 4. august. 

I uttalelsen som er videreformidlet via hans forsvarer, Øyvind Bratlien, til flere norske medier, beklager Borg til kjæresten og trekker frem den massive pågangen fra journalister. 

- For meg er det aller viktigste å si unnskyld til kjæresten min. Hun fortjente hverken det som skjedde den kvelden, eller den ekstreme pågangen fra både norsk og utenlandsk presse i ettertid. Å bli forfulgt av fotografer og journalister i en tid som dette vet jeg at har vært tøft å stå i, sier Borg Høiby i en uttalelse.

Der innrømmer han både vold og rusmisbruk og beklager samtidig til sin familie.

- Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger, avslutter Høiby.

I forbindelse med Høibys uttalelse, har den fornærmedes bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, delt flere opplysninger med pressen. 

Til VG sier hun at hennes klient er sjokkert over alle lekkasjene til media.

- Det viktigste for henne er hvor sjokkert og skuffet hun er over alle lekkasjene i denne saken, ikke minst til Se og Hør, sier Larsen og viser til bilder fra åstedet som ble publisert i ukebladet tirsdag denne uken.

Overfor Kampanje har Se og Hør-redaktør, Ulf André Andersen, forsvart publisering av det som angivelig skal være bilder av åstedet slik:

- Det har en stor journalistisk egenverdi å vise åstedet for hendelsen som førte til siktelse for vold og skadeverk. Informasjonsbehovet i denne saken er svært stort. Det har aldri tidligere skjedd at et medlem av kongefamilien er blitt arrestert og siktet i en alvorlig straffesak, sa Se og Hør-redaktøren til Kampanje tirsdag denne uken.