Sæmund Fiskvik, som er en nær venn av familien, bekrefter dødsfallet overfor VG. Hun hadde kreft og døde onsdag med datteren ved sin side, etter et svært kort sykeleie, opplyser Fiskvik.

Westvik er trolig best kjent for tiden i NRK, der hun ledet flere programmer på 1980-tallet, blant dem Lørdagssirkuset, Amanda-showet, Melodi Grand Prix og På hengende håret. Hun var også den første kanalsjefen for P3.

Etter noen hektiske år med mye oppmerksomhet, valgte Westvik å trekke seg tilbake fra NRK og gjøre noe annet. Til Adresseavisen fortalte hun hvordan livet i rampelyset ble krevende, og at det var lett å «bli lei av seg selv».

- I dag er jo alle på TV hele tiden, men på 80-tallet hadde NRK monopol. Man fikk en veldig oppmerksomhet, sa Westvik i intervjuet i 2011.

Feministisk radio-pioner
Westvik, som opprinnelig var fra Rissa i Trøndelag, hadde også bakgrunn som musiker. På 1970-tallet var hun med i folkrockgruppa Isenkram, som ga ut et album i 1974. Hun var også en av ildsjelene bak radiOrakel, en feministisk radiokanal i Oslo tidlig på 1980-tallet.

Selv trakk hun fram intervjuer med Beatles-legenden George Harrison og visesangeren Joni Mitchell for NRK som noen av høydepunktene som musikkjournalist. Men den første tiden i radiOrakel hadde også en spesiell plass i hennes hjerte.

- Vi kalte oss «the voice of the voiceless» – vi ga kvinner et studio og et rom for å utvikle seg selv og bli hørt. Det var et slit, men det var verdt det, sa hun til Adresseavisen.

Endret kurs
Westvik må sies å ha hatt en mangslungen karriere og en fargerik CV. Etter tiden i NRK gikk hun over til jobb som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, der hun var både i Sosial- og helsedepartementet og Utenriksdepartementet.

Sener gikk hun til forskningsstiftelsen Sintef, der hun var i ti år som seniorrådgiver, og fortsatte som rådgiver innen innovasjon, foresight – eller framtidstenkning – samt formidling. Hun var også med å etablere et selskap for produksjon av fisk og grønnsaker.