Navn: Sondre Gravir

Alder: 46

Stilling: Administrerende direktør i Sats-gruppen.

Aktuell: Ble nylig pekt ut som styremedlem i Schibsted etter at mediekonsernet delte seg i to. Gravir tar plass i styret i Schibsted Media og vender tilbake til selskapet han forlot i 2018

- Gratulerer med styreplass i Schibsted og et lite comeback i mediebransjen igjen. Hva er det viktigste Schibsted og andre norske mediekonsern kan lære av treningssentrene tror du?

- Det er faktisk ganske mange likheter, så den læringen går begge veier. Aller først, vi lever av forbrukernes tillit hver dag og vi må i begge selskap levere et godt produkt hver gang vi brukes. Vi har begge en forretningsmodell som i stor grad er basert på abonnement, dermed er det mange like tema operasjonelt. Og begge bransjer bidrar til å gjøre samfunnet bedre, som er en viktig del av drivkraften til alle oss som jobber både i Sats og Schibsted Media. Og ikke minst, det er utrolig dyktige og fantastiske mennesker i begge selskap.

- Hvor går årets ferie? 

- For en som er vokst opp utenfor Tønsberg er det det ingen bedre steder å være om sommeren enn i skjærgården der. Så vi starter på Tjøme og deretter til Barcelona for å besøke venner fra tiden vi bodde der.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Hahaha, gjerne is, men ikke for rikets sikkerhet. Men ja, jeg er opptatt av norsk matproduksjon og fokus på kortreist mat. Som ofte er den beste. Synes det er interessant å lese om dette, og synes Anders Nordstad sin blogg til tider er oppsiktsvekkende. Det er jo noen endringer i våre matvaner som ikke er bra for kloden vår. For eksempel det enorme konsumet av avokado. Det er godt, men ikke særlig bra for miljøet! Aftenposten Innsikt har hatt en veldig interessant artikkel om blant annet dette.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Det tør jeg nesten ikke si, for det er flere ting. Bare de siste ukene. God reklame virker. Og jeg lar meg påvirke. Hele tiden.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er jo enorme summer, men uten Elon Musk ingen Tesla, og da, et annerledes Norge. Musk har sørget for elektrifisering av en global bilpark. Vi trenger drivkraften og pågangsmotet til unike og geniale enkeltpersoner for å gjøre store teknologifremskritt

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Bra, tror jeg. Men kan for lite om det. Men om Norsk Tipping drives effektivt nok, er det jo bra å begrense spillavhengigheten og sørge for at norsk breddeidrett får tilført økonomiske midler.

- Hva var bedre før?

- Ingenting (bortsett fra skjermtiden).

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Uten tvil – JA. 14 eller 15 kanskje?

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Frank, hvem?

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Bruker all tiden min med mennesker jeg er glad i, ikke minst favorittene mine – tre herlige døtre.