Navn: Sindre Halkjelsvik

Alder: 55

Stilling: Nyhetsredaktør Sunnmørsposten 

Aktuell: Sunnmørsposten setter 20 journalister til å dekke bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Sindre Halkjelsvik blir ny ansvarlig redaktør i avisen til høsten.

Les mer: Rykker opp i Sunnmørsposten: - Vil sette sitt preg på strategien
 
- Hvor går årets ferie?

- Ei uke til sol og varme i Hellas. Ellers har Sunnmøre så mye å by på at det skal litt til å flytte meg frivillig. Og det hender jo til tider at det er sol og varme her også.
 
- Hvilken gjest håper du dukker opp i bryllupet til Märta Louise og Durek Verrett, og hva er drømmetittelen hvis du får velge helt fritt?

- Vi får håpe kong Harald orker både turen og festen. En god nummer to er Tom Cruise, ankommende bryllupsfesten i smoking på vannskuter inn Geirangerfjorden. Drømmetittelen? «Dagens dobbel for Durek - fikk prinsessen og ny nyre».
 
- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Bidrar uhyre lite til å holde oppe norsk melkeproduksjon. Spiser jeg en sjelden gang is, blir det tre valgfrie kuler i vaffelkjeks fra Pluto-kiosken i Ålesund, alternativt en salt karamell-variant fra Lamella i Løvenvoldgata og selvsagt - den klassiske softisen med valgfritt strøssel fra Stuen på Skansekaia.
 
- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Ingen aning. Føler meg både immun og galvanisert mot reklame, men går sikkert på endel ubevisst.
 
- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Stort sett får man som fortjent. Musk har definitivt gjort seg fortjent til mye, men 500 milliarder kroner? Blir du 100 år er dette 13,7 millioner kroner daglig - fra fødsel til død. Altså, hallo!
 
- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Holder på dagens ordning. Har jobbet med mange saker om spillavhengighet, og sett at den den kan være like drepende som mye annen avhengighet. Dessuten er Norsk Tipping en garantist for utbygging av idrettsanlegg i dette landet
 
- Hva var bedre før?

- Veldig lite. Er ingen nostalgiker. Som bladfyk siden 90-tallet er det selvfølgelig lett å peke på papiravisene. Følelsen av å bla i dem. Den var definitivt bedre før. Alt har sin tid.
 
- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Tror det kan bli vanskelig å håndheve kategoriske aldersgrenser for sosiale medier. Ungdommen er alltid ett skritt foran, og vil nok klare å komme seg rundt dette. Først og fremst er det en foreldreoppgave å regulere bruken.
 
- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Kjenner ikke mannen. Lite å lære slik han framstår offentlig, men Løke har mer enn ti år som håndballproff i verdenstoppen. Han har 167 landskamper og har spilt i seks VM og EM for Norge. I tillegg har han vært på Mount Everest to ganger og på K2. Og har løpt maraton langt under tre timer, med matchvekt på rundt 95 kilo og uten løpsteknikk. Noe må det vel være å lære av slikt?  
 
- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- En god fjelltur. Så fire timer aleine med fiskestanga i ei lita elv der jeg kjenner hver kulp. Den er full av småørret. Hjem igjen rundt midnatt, surre hele fangsten i rømme og uanstendige mengder smør og spise til fatet er tomt. Da er det takk for i dag!