Navn: Jane Throndsen

Alder: 54

Stilling: Kommunikasjonsdirektør Schibsted Media

Aktuell: Gikk i juni inn i en ny rolle i Schibsted-konsernet som kommunikasjonsdirektør for den nye medieavdelingen.

- Hvor går årets ferie? 

- En tur oppover Karl Johan, ei i øy i Sverige med sommerhuset som rommer storfamilie og venner, en fjelllandsby i Italia, og en lang togtur mot destinasjon lykke for mannen min (og meg): En fotballbane langt nede i ligastystemet i England. Jeg jakter min 15. bane, mannen min har 134.  

- Da du i juni gikk inn i rollen som kommunikasjonsdirektør i Schibsted, sa du at «for meg er dette som å komme hjem». Hvordan har den første måneden «hjemme» vært? 

- Noen ganger vet du ikke hva du har savnet før det er der igjen. Jeg ble lagt på trappa til Dagbladet som nyfødt, jeg har levd hele mitt yrkesliv med fete typer, jakten på scoop og de viktigste historiene. Journalistikken - den går i blodet på deg.

- Og folka - mediefolka - mange kommer med pigger og kant, men ingen steder finner du folk med mer lojalitet, større dedikasjon, varmere hjerter og med fantastisk humor. Som en av mine beste kolleger i VG sa det så godt: Det å jobbe her, er på sitt beste som å være på bar. Og nå i min nye jobb får jeg altså jobbe med Creme De la Creme-lag, som Kamelen ville sagt det! Egentlig helt vilt å ha det så bra på jobben og samtidig få betalt for det. 

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen? 

- Jeg spiser definitivt ikke is for rikets sikkerhet. Jeg har mine tvil om at Krone-isen er spesielt effektiv i kampen mot kineserne.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor? 

- Reklame for Sommerro. Jeg kjøpte et døgn der når høsten kommer. Hotellet gir følelsen av å gå inn i svunnen tid med fløyelsmyk jazz, nydelig mat og nok tid til to med kaldt i glasset til å kjenne på hvor godt det er å være sammen.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke å 500 milliarder kroner, er det fortjent? 

- Musk, en mann med massiv makt og smått antidemokratiske tendenser som har et dødelig våpen som X på innerlomma og ønsker seg en fantasillion i lønnsøkning? Kall meg gjerne gnien, men det er et klart nei fra meg.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer? 

- Det funker jo helt optimalt for breddeidrett, sportsglade og spillegale. 

- Hva var bedre før?

- Ukeslutt, Nugatti og norsk rap.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Små mennesker må få vokse i langsom tid og de sosiale muskler trenes uten tommelopp og hjerter på skjerm. Tørsten etter likes er vanskelig å slukke, det er lett å bli ros-avhengig. Samtidig er TikTok og sosiale medier en utømmelig kilde for læring, inspirasjon og på sitt beste en flokk og et fellesskap. Når tenårene begynner, kan sosiale medier åpnes. Derfor er en aldersgrense rundt 13-14 år fornuftig for å sikre en sunn balanse mellom blank barndom og digital deltakelse.

- Hva kan vi lære av Frank Løke? 

- At livet blir cirka en milliard ganger morsommere hvis du legger inn en pizza-pause. 

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagene skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Å ringe den lokale fiskeren for å kjøpe noen kilo sjøkreps rett fra båten. Ellers for å gjøre dagen helt perfekt har jeg kjøpt en ny bordtennisracket. Vi har en arena på låven her på sommerstedet i Sverige, og som med livet selv: Det er gøy å delta, men mye morsommere å vinne.