Navn: Fredrik Græsvik

Alder: 57

Stilling: Journalist og forfatter

Aktuell: Sluttet i TV 2 før jul i fjor, men er stadig aktuell både med ny podkast, bok og ikke minst deltagelse i «16 ukers helvete» på Warner Bros Discovery.

- Hvor går årets ferie?

- Årets sommerferie er avlyst. I august går boka «Skadeskutt» i trykken. Ferien får vente.

-  Du skal være med i den nye sesongen av «16 ukers helvete» på Warner Bros Discovery senere i år, men blir ikke det bare for peanøtter å regne sammenlignet med abstinensene man får de første 16 ukene etter man slutter i TV 2 og ikke lenger får være på skjermen?

- Bootcampene til Martin Johnsrud Sundby blir forhåpentligvis ikke like tøffe som mange av de opplevelsene jeg har hatt som TV 2s krigsreporter gjennom noen tiår, men at det blir tøft er jeg innstilt på. Ja, jeg tok sluttpakke i TV 2 ved nyttår, men har en avtale om at de fortsatt skal bruke meg til å kommentere utenriksstoff og tror faktisk jeg har vært mer på skjermen på TV 2 det siste halvåret enn det siste året jeg var fast ansatt.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Som del av «16 ukers helvete» utgår også isspising i år, men jordbæris er best.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Jeg kjøpte noen utrolig dyre sko på Løplabbet fordi de garanterer at de finner riktige sko. De ser innmari raske ut, og jeg føler meg ganske proff når jeg jogger rundt i nabolaget. Jeg håper det også er det etterlatte inntrykket.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Nei, ingen fortjener så mye penger når andre mennesker dør av sult.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Jeg synes forholdsvis streng regulering av spill, alkohol, tobakk og knark er en god ting. Så kan man alltids finne veier utenom, men så lenge noen reddes fra undergang er det bra.

- Hva var bedre før?

- Journalistikken.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja, barn skal slippe å eksponeres for bilder fra krig og seksuelt innhold, Akkurat hva som er riktig grense for de forskjellige sosiale medier-plattformene er jeg usikker på, men først og fremst er det foreldrenes rolle å passe på hva ungene ser.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Å gi mer faen i hva alle rundt oss mener om oss.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Når jeg først har ferie, bør hver eneste dag inneholde et par timer på en solseng, bad og deilig mat. Jo, også trening da – den var ny he he. God sommer.