Navn: Susanne Jørstad Wergeland

Alder: 39

Stilling: Reporter

Akutell: Skal avholde morgensendinger fra OL i Paris

- Hvor går årets ferie?

- Ferien min er allerede over. Jeg var på en nydelig rundreise i Norge. Først en biltur på Vestlandet, så en runde i Dyreparken i Kristiansand, før jeg avsluttet på familiehytta i Sørreisa. Nå tar mannen over stafettpinnen og skal ha ferie med barna, mens jeg reiser til Paris.

- Etter å ha vist OL i Pyeongchang, Tokyo og Beijing er det endelig duket for et OL på europeisk jord. Gjør det livet litt bedre for dere som skal dekke lekene?

- Det skulle man jo tro, men det er faktisk motsatt. Før har jeg laget dagsendinger, selv om øvelsene gikk på natta. Nå er øvelsene på dagen, men jeg skal opp midt på natta fordi jeg må være forberedt og klar til den daglige morgensendingen 08.00 på TVNorge og Max.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg synes i grunn Pollestad lyktes bra med å nå ut med budskapet sitt. Dette er jo en dugnad man gjerne blir med på, så jeg skal gjøre mitt. Kroneis med sjokolade er favoritten.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor? 

- Det må være tilbudsavisa på nærbutikken. Jeg liker ikke å handle, og blir nok litt lettpåvirkelig i søken etter inspirasjon.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er vel bare den som kan fikse fred på jord og rettferdighet i verden som fortjener en sånn lønn. Men hadde han utrettet det, hadde det vært et stort paradoks å motta 500 milliarder, selvfølgelig.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Helt generelt liker jeg regulering som prøver å hjelpe oss vanlige dødelige med å ta bedre valg for oss selv. Jeg liker forsøket på å begrense problemspill og jeg liker at mye av overskuddet går til fellesskapet. At vi må prøve å regulere er helt sikkert, men om den norske modellen er den beste, vet jeg ikke.

- Hva var bedre før? 

- Forbruket vårt var bedre før.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes? 

- Ja. Jeg er redd det er mye vi ikke vet om effekten det har på oss. Neste generasjon kommer kanskje til å riste på hodet av smarttelefon-bruken vår, på samme måte som vi rister på hodet av sigarettrøykinga til forrige generasjon. Jeg tror hjernen trenger pauser fra den enorme mengden inntrykk og informasjon. Aller helst burde vi vel unngå TikTok til hjernen er ferdig utvikla. Men til og med en fan av regulering innser at det vil bli ropt om overformynderi, så jeg er bare glad om de nå får på plass den 16-årsgrensa i første omgang.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Mediene lærte vel hvor gode lesertall man kan få av en skikkelig anti-helt. Det var jo det han endte opp med å bli på ekspedisjonen sin. Men når det har vært veldig populært å snakke ned noen en periode, blir janteloven dratt opp, og strømmen snur.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Jeg har ferie med små barn, så jeg planlegger godt, og forbereder meg på at ingenting går som planlagt.