Silje Nordnes og Mona Berntsen skal lede TV-sendingen når elleve av de beste klassiske solistene i Europa mellom 12 og 21 år møtes til finale i Eurovision Young Musicians (EYM) lørdag 17. august.

NRK er vertskap og har ansvaret for å produsere TV-sendingen som går ut til mange europeiske land og millioner av seere. 

- Det er stor stas å få være programleder for EYM. Deltakerne er unge, men på et ekstremt høyt nivå, så jeg gleder meg til store musikalske opplevelser, sier programleder Silje Nordnes i en pressemelding.

Hennes medprogramleder har bakgrunn som danser, sceneregissør og koreograf, men hun har aldri tidligere ledet et TV-program.

- Dette er min debut som programleder, og jeg er så glad for at jeg får dele dette med Silje! Vi ble kjent gjennom «Kompani Lauritzen» og har vært så heldige og fått utviklet et vennskap i etterkant. Hun er en proff programleder, så jeg gleder meg til alt jeg skal få lære av henne, sier Berntsen.

TV-sendingen skal produseres fra Stormen Konserthus i Bodø og ettersom den skal vises i flere europeiske land, må programlederne snakke engelsk.