Nåværende nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik blir ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten over sommeren. Han tar over den nye stillingen når Hanna Relling Berg går av med pensjon til høsten, opplyser mediehuset i en pressemelding torsdag.

- Jeg gleder meg til å komme i gang i min nye rolle og jobbe videre sammen med det dyktige teamet i Sunnmørsposten. Sammen skal vi sørge for at Sunnmørsposten fortsatt er den viktigste kilden til nyheter og informasjon for alle på Nordvestlandet, sier Halkjelsvik, i meldingen.

Han kom til Sunnmørsposten fra Dagbladet for 18 år siden, og har opparbeidet seg solid kompetanse innen ledelse, journalistikk og medieutvikling. Halkjelsvik er opptatt av å styrke Sunnmørspostens posisjon som en viktig stemme i og for lokalsamfunnet, og han ønsker å videreutvikle mediehusets digitale satsing.

- Med ansettelsen av Halkjelsvik får vi en erfaren, utviklingsorientert og lokalt forankret ansvarlig redaktør. Sindre vil videreføre det gode arbeidet som Hanna har stått for, og han vil selv sette sitt preg på strategien som skal bringe Sunnmørsposten enda noen steg videre. Mediehuset har kommet langt i den digitale transformasjonen, og jeg er trygg på at Sindre vil sørge for at den gode utviklingen fortsetter, sier styreleder Harald H. Rise

Sunnmørsposten er det største mediehuset mellom Bergen og Trondheim med nesten 28.000 abonnenter og 73.400 daglige lesere på mobil, nett og papir. Mediehuset holder til i Ålesundog er en del av Polaris Media Nordvestlandet og konsernet Polaris Media.