I et krevende 2023 fortsetter Kampanje Media å levere solide resultater, skriver kommunikasjons- og mediebransjens fagblad i en pressemelding.

Driftsresultatet for 2023 ender på 2,4 millioner kroner noe som gir selskapet en driftsmargin på 11 prosent for fjoråret. Omsetningen endte på 21,5 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyde med resultatene for fjoråret. Det er robuste og solide tall i et vanskelig år, og det viser at Kampanje har god kontroll på driften, sier ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger i meldingen.

Kampanje Media har de siste årene drevet med rundt ti årsverk og står trygt finansielt. Ved utgangen av 2023 var egenkapitalen på ti millioner kroner.  

- Vi tenker langsiktig, driver lønnsomt og tapper ikke selskapet for penger. Det gjør at alle som jobber i Kampanje kan være trygge på at de ikke mister jobben sin i morgen bare fordi markedet svinger. Dessverre er det ikke alle i norsk medieindustri som har hatt gleden av å ha den følelsen de siste årene, sier Hauger.

- Stillingsmarkedet falt 30-40 prosent
Omsetningen i Kampanje Media holder seg godt over 20 millioner kroner for tredje året på rad, men faller med rett over en million kroner sett opp mot 2022. 

Kommersiell leder og forretningsutvikler i Kampanje Media, Nina Gade Tenvik, forklarer nedgangen med konjunktursvingninger og de makroøkonomiske forholdene som rammet alle som drev journalistisk virksomhet, TV-produksjon, design og reklame.

- Omsetningen faller noe og så å si alle kostnadspostene øker i tillegg til at resultatet faller markant – var det dyrtiden som slo inn for dere?

- Ja, både dyrtid og utfordrende økonomiske forhold for store deler av næringslivet. Det påvirket naturlig nok også vårt resultat. Stillingsmarkedet nasjonalt falt med 30-40 prosent litt avhengig av bransje, og det var innsparinger i bedriftene som også rammet oss og våre øvrige inntektskilder, sier Gade Tenvik.

- Klarer Kampanje fortsatt å levere millionresultater?

- 2024 blir også et svært krevende år. Vi håper på bedringer i økonomien, men har budsjettert for et tøft 2024. Så får vi håpe at 2025 blir et år med betydelig styrking av norsk næringsliv og økonomi. Heldigvis har vi lagt noen sterke år bak oss med svært gode resultater. Vi har derfor spart opp en solid egenkapital, nettopp med tanke på å stå støtt og sikre arbeidsplasser og posisjon også i vanskelige tider, sier Tenvik.

Fyller 60 år
Kampanje Media fyller for øvrig 60 år i år og er det ledende nyhetsnettstedet for medie- og kommunikasjonsmarkedet i Norge. Selskapet er et frittstående og uavhengig medieselskap som er eid av de fire partnerne Knut Kristian Hauger, Nina Gade Tenvik, Dag Robert Jerijervi og Emilie Rossholt, som alle jobber i selskapet.

- Det viktigste for Kampanje er å skape verdier for våre lesere, abonnenter, konferansedeltagere og kommersielle samarbeidspartnere og annonsører. At vi i tillegg klarer å skape verdier for alle som jobber i selskapet, tar vi som et tegn på at vi gjør noe riktig med Kampanje, sier Hauger.