På overtid i semifinalen mellom Nederland og England onsdag kveld, var det innbytter Ollie Watkins som banket inn den siste og avgjørende scoringen som sendte England til finalen. Etter å ha slått Nederland 2-1, skal altså de tre løver møte Spania i finalen søndag.

Gårsdagens semifinale er så langt den mest sette kampen i dette mesterskapet, og på det meste fikk over én million se England sikre seg EM-finalebillett. I snitt var det 883.000 seere med en seertopp på 1.046.000 seere. Kampen ble vist på TV 2.

- Det var moro, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Han hadde på forhånd forventet at tirsdagens rekord ville bli slått når det var Englands tur til å kjempe seg til en finalebillett. Nå pakker TV 2-redaksjonen sammen i Tyskland, for det er NRK som skal vise søndagens finale.

- For vår del er det her vi sier takk for oss, i alle fall når det gjelder live-formidlingen. Det var en fantastisk måte å avslutte det som har vært et utrolig bra mesterskap på, sier Jansen Hagen.

Han mener årets mesterskap ble vitamininnsprøytingen fotballen trengte.

- Russland-VM i 2018, korona-EM i 2020 som ble utsatt til 2021 og Qatar-VM i 2022 har vært mesterskap med bismak og ulike utfordringer. Så kom det et fotballmesterskap i hjertet av Europa med den folkefesten man har opplevd her nede og den oppslutningen vi har opplevd hjemme rundt kampene. Det er ingen selvfølge. Det er faktisk utrolig stort.

- Er det bittert å gi stafettpinnen videre til NRK som skal vise finalen?

- Nei, vi begynner å bli vant til det. Når vi samarbeider er det viktig at begge kommer godt ut av det. Vi har hatt to fantastiske semifinaler og et EM med ekstremt god seing og mange gode kamper. Vi unner NRK en klassisk finale på søndag med Spania mot England. Vi forventer at rekorden vår blir grundig slått og det kommer vi til å klare å glede oss over.

Les mer: Nesten 900.000 så Spania sende Frankrike ut av EM