Denne uken begynner de olympiske lekene i Paris. Åpningsseremonien finner sted fredag, men allerede onsdag og torsdag har det blitt unnagjort kamper i forskjellige lagidretter, deriblant håndball.

Torsdag kveld fikk Norges landslag i håndball for kvinner æren av å åpne OL på vegne av hele den norske OL-troppen. I gruppespillskampen ble det imidlertid tap for nabo Sverige, med resultatet 28-32.

Kampen ble sendt på TVNorge og strømmetjenesten Max som eies av mediekonsernet Warner Bros. Discovery.

Til Kampanje oppgir Warner Bros. Discovery at 432.000 seere i snitt fulgte med på nabooppgjøret på TVNorge. Seertoppen ble nådd med 531.000 seere. Warner Bros. Discovery oppgir ikke tall for strømmetjenesten Max.

- Dette er meget gode seertall. Vi har gledet oss enormt til at OL skal komme i gang, og denne starten er intet mindre enn fantastisk, sier Antti Haajanen, nordisk sportsdirektør og fungerende sportsdirektør i Norge. 

Kampen sørget for en seerandel på 67 prosent for TVNorge torsdag kveld.  Landskampen bidro til at TVNorge hadde sine beste andeler siden forrige OL og var største kanal i den kommersielle målgruppen. Kampen ble også vist på strømmetjenesten Max.

- Endelig er det er OL i vår tidssone, og det ser vi at gjenspeiles i seertallene. Seerne kan virkelig få med seg OL-øyeblikk fra tidlig om morgen til sent på kvelden, både på TVNorge og Max. Nå gleder vi oss enormt til fortsettelsen, sier Haajanen. 

Da sommer-OL sist ble avholdt, i 2021 i Tokyo, ble de norske kvinnenes første håndballkamp i snitt sett av 231.000 seere, med en seertopp på 280.000. Også da ble kampen sendt på TVNorge.

Neste kamp for de norske kvinnene er på søndag. Da blir det nytt nabooppgjør, denne gangen mot Danmark. Lørdag spiller også herrene. De møter Argentina i sin første OL-kamp.